Rodgers om tiden i Liverpool: – Gikk bort fra spillerutvikling mot slutten

Brendan Rodgers mener han har funnet tilbake til sin egen stil i Celtic.

11. mar 2017 kl 10.59 Arve Vassbotten

Brendan Rodgers nyter for tiden suksess som manager for Celtic, og har så langt ikke tapt i serien denne sesongen.

Med 26 seire og en uavgjort ligger klubben 27 poeng foran Aberdeen i Scottish Premiership. Han mener utviklingen av spillere har vært essensielt for suksessen han nå oppnår, og mener det var noe det ble mindre fokus på i Liverpool etter hvert.

Plikt til å utvikle

– Det jeg har gått tilbake til med trenerstaben er å utvikle spillere og forbedre dem. Mot slutten av tiden min i Liverpool, var det noe vi gikk bort fra. Men det er det karrieren min har handlet om, sier Rodgers i et intervju med Daily Mail.

– Man har en plikt til å utvikle spillere. Skotsk fotball har ikke penger. Premier League handler mye om penger, sier Rodgers, men utdyper dessverre ikke noe mer om hvordan ting endret seg i Liverpool.

Hadde en klar oppgave i Liverpool

Da Rodgers vant den skotske ligacupen med Celtic i november var det den skotske klubbens 100. trofé, men Rodgers første. Det kom åtte år etter at han begynte som manager i Watford.

– Da jeg kom til Liverpool i 2012, var jobben min klar om man tenker på det. Jeg fulgte en manager-legende (Kenny Dalglish) som akkurat hadde vunnet ligacupen og kommet til FA-cupfinalen. Laget endte på 8. plass i serien og han mistet jobben. Så beskjeden jeg ga til meg selv da var: «jeg trenger å få laget inn i Champions League».

– Vi kvalifiserte oss for Champions League. Men etter to år, tenkte jeg at: «Jeg trenger å vinne et trofé her». Vi kom oss til to semi-finaler og gikk så vidt glipp av det. Jeg visste da jeg kom til Celtic at hvis vi kunne vinne ligacupen, kunne det starte en god prosess for oss.

Ettermæle

FØRSTE TROFÉ:
FØRSTE TROFÉ:  Brendan Rodgers måtte til Skotland for å vinne sitt første trofé som manager, da Celtic vant ligacupen i november.

Men Rodgers insisterer på at hans ettermæle som manager skal handle om andre ting enn bare sølvtøy.

– Når min tid som manager går mot slutten, ønsker jeg å ha bidratt til utvikling av unge spillere og for eldre spillere. Jeg ønsker at folk skal se tilbake og kanskje si: «ja, han påvirket mine egenskaper». Det betyr kanskje at jeg ikke vinner trofeer. Kanskje betyr det at jeg gjør det, men uansett er det greit for meg, sier 44-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]