Gjensyn med gamle kjente for Liverpools keeperveteran

Liverpools tredjekeeper, Alex Manninger, har en fortid som Arsenal-keeper.

3. mar 2017 kl 12.13 Einar Kvande

– Det blir hyggelig å møte en del gamle kjente. Jeg møtte en del av Arsenal-staben i forbindelse med kampen på Emirates i ligaåpningen også. Manageren, draktansvarlig og fysioterapeutene. De er alle gamle kjente, sier Manninger til Liverpoolfc.com.

Keeperen håper at Liverpool skal få et tilsvarende resultat som i serieåpningen i London, når The Gunners gjester Anfield i morgen.

Manninger var relativt ukjent da Arsene Wenger hentet ham til engelsk fotball i 1997. Han ble værende i London-klubben frem til 2001, og har fortsatt stor respekt for Wenger.

– Det er 20 år siden dette hendte. Wenger var en moderne manager. Nå er det flere av samme typen i engelsk fotball, som Klopp, Guardiola, Mourinho og flere til. Men Wenger var den første som forandret ting, som maten som ble spist og måten det ble spilt på.

Håper å få spille for Liverpool i Premier League

Manninger har ikke fått spille en eneste kamp for Liverpool i sin første sesong i klubben.

– Jeg visste da jeg kom hit at jeg ikke ville få spille hver uke. Jeg visste at klubben hadde to unge målvakter, og min jobb ble å støtte dem på en annen måte enn en trener eller manager kan gjøre.

– Jeg ønsker selvsagt å være en del av laget også, så jeg håper å få spille noen minutter på et eller annet tidspunkt. Men for meg handler ikke dette om konkurranse med de andre keeperne eller å ta noens plass. For meg handler det om å hjelpe de andre keeperne.

Manninger skrev under en korttidskontrakt med Liverpool i juli i fjor. Dersom han får spilletid i Premier League for Anfield-klubben vil han sette en rekord, for da vil han være den spilleren i historien som har hatt lengst opphold mellom å ha spilt to Premier League-kamper, med 16 år.

– Det kan være et fint mål for meg, sier 39-åringen med et smil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]