– God nok for hvilken som helst klubb

Neil Lennon mener Virgil van Dijk kan spille seg inn på alle lag i verden.

3. jun 2017 kl 22.59 Arild Skjæveland

Sommeren 2013 var Neil Lennon manager for Celtic, og kjøpte Virgil van Dijk fra Groningen for 2 millioner pund.

– Jeg kan ikke tro at jeg fikk ham for 2 millioner pund. Han var fantastisk, og jeg kan ikke forstå at ingen av storklubbene gikk for ham før han gikk til Southampton, sa Lennon til SkySports i dag.

KUPP:
KUPP:  Neil Lennon hentet van Dijk til Celtic for to millioner pund for i 2013.

– Første dagen hans i Celtic tok jeg ham til sides og sa «kos eg her, for det er ikke lenge du kommer til å være her».

– God nok for hvilken som helst klubb

Midtstopperen står høyt på Jürgen Klopps handleliste denne sommeren, og Liverpool må kjempe med klubber som Manchester City, Chelsea og Arsenal om nederlenderen.

Neil Lennon mener han er god nok for hvilken som helst klubb i verden.

– Om han kan bli verdens beste? Ja. Jeg mener han kunne spilt for Barcelona eller Real Madrid, og det ville ikke overraske meg dersom karrieren hans tok den retningen, sier den tidligere Celtic-manageren.

– Jeg mener han kan spille for hvilken som helst klubb i Europa nå. Så god er han. Han er bare 24 år gammel, og har 10 år igjen.

– Han har alt du ønsker av en moderne midtstopper. Han er sterk, rask, teknisk glimrende, leser spillet bra, og er fantastisk i lufta. Det overrasker meg ikke at storklubbene er ute etter ham nå - det eneste som overrasker meg er at de har ventet så lenge.

Tilbake i trening

Southampton-spilleren har vært ute med en ankelskade siden januar, men er nå tilbake i trening. Tidligere i dag la han ut en video av seg selv der han viste at han nå trener med ball igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]