Liverpool U23 vant 5-1 mot Reading

Overbevisende seier for Liverpool. Målscorere: Joe Gomez, Rhian Brewster (2), Ben Woodburn, Nathaniel Phillips. Marko Grujic spilte 60 minutter.

6. mar 2017 kl 19.51 Torbjørn Flatin

Sluttrapport: Tettere og mer sjansefattig etter pause, men Reading hadde fortsatt problemer med å håndtere Liverpools offensive spillere. 16-årige Rhian Brewster scoret to og imponerte på topp, Sheyi Ojo hadde noen strålende raid langs kanten, kapteinen Harry Wilson var involvert i det aller meste og Ben Woodburn ble bedre jo lenger kampen varte. I de bakre rekker viste også Alexander-Arnold, Joe Gomez og keeper Kamil Grabara seg fra en god side, i tillegg var den "nye" midtstopperen Nathaniel Phillips som kom fra Bolton sist sommer meget bra. Marko Grujic var ikke så synlig sentralt på midtbanen, men vil ha vært fornøyd med å få 60 minutter på banen etter sitt skadeopphold.

87.min: 1-5 PHILLIPS - Midtstopper Nathaniel Phillips skaffer seg rom i etterkant av en corner og skrur ballen inn i motsatt hjørne fra 13-14 meter.

80.min:
Ben Woodburn skyter hardt fra 17 meter, men keeper gjør en god redning på det lave skuddet.

76.min:
Tomålsscorer Rhian Brewster forlater banen og Toni Gomes kommer inn for Liverpool.

66.min: 1-4 WOODBURN - Stewart bryter, Brewster spiller fram til Wilson som finner Woodburn på løp inne i feltet. 17-åringen scorer lett alene med keeper. Flott angrep.

64.min:
Woodburn og Gomez får gule kort med noen sekunders mellomrom. Det første greit, det andre meget tvilsomt.

63.min:
Reading setter inn Novakovitch og Rakels går ut.

60.min:
Marko Grujic har fått sin planlagte time og blir byttet ut med Matthew Virtue.

58.min:
Bra innoverskrudd frispark fra Wilson, men Joe Gomez kommer ikke nok over ballen med sin heading.

En meget underholdende 1.omgang hvor spesielt Liverpools offensive spillere Brewster, Ojo og Wilson har imponert. Reading er også farlige med store og hurtige Meite og Mendes, og førstnevnte har gitt Connor Randall mye trøbbel ute på Liverpools venstreside i forsvaret.

42.min: 1-3 BREWSTER - Ojo snapper ballen og stormer mot målet til Reading. Skuddet går i stolpen og Brewster er lynraskt framme og får sendt ballen i nettet.

38.min:
Kapteinen til Reading, Dickie, får gult etter å ha lagt ned Ojo.

36.min: 1-2 MENDES - Randall har litt hardhendt i en løpsduell som ender innenfor straffefeltet og dommeren peker på straffemerket. Mendes er sikker for vertene.

34.min: 0-2 BREWSTER - Wilson fører opp og gir Rhian Brewster sjansen til å skyte rett innenfor 16-meteren. 17-åringen knaller ballen hardt nede i bortre hjørne.

31.min:
Reading kommer igjen fram på sin høyreside, men Grabara gjør nok en god redning.

30.min:
Grujic får stå helt alene etter en corner fra Wilson, men får verken kraft eller presisjon nok i headingen.

27.min:
Meite kommer fri hos Reading litt ute til høyre, men Nathaniel Phillips hos Liverpool gjør en god blokkering.

26.min:
Inviterende ball fra Harry Wilson, men ingen fra Liverpool kommer fram på innlegget fra høyresiden.

17.min:
Gult kort for Sheyi Ojo da han kommer for sent inn mot den raske høyrevingen til Reading, Meite.

15.min:
Nydelig fremspill fra Alexander-Arnold til Harry Wilson som skjærer igjennom, men skyter ukarakteristisk et par meter utenfor med sin normalt stødige venstrefot.

12.min:
Sheyi Ojo har først en forsering og pasning som nesten gir scoring ved bortre stolpe, før han i neste angrep gjør alt selv og dunker ballen i den nærmeste stolpen.

6.min: 0-1 GOMEZ - Eksplosiv start på kampen da kaptein Harry Wilson skjærer innover og keeper hos Reading må gjøre en god redning på skuddet fra 17 meter. På corneren fra Wilson kommer Joe Gomez først og sender ballen kontant i nettaket med foten.

2.min:
Stor sjanse for Reading da Mendes for lov til å fyre dypt inne i feltet, men god parade fra Kamil Grabara.

Liverpool: Grabara, Alexander-Arnold, Phillips, Gomez, Randall, Stewart, Grujic (Virtue 60), Wilson, Woodburn, Ojo, Brewster (Gomes 76). Reserver: Kelleher, Whelan, Willams

Reading: Legg, Foot, Richards, Holsgrove, Dickie, Osho. Rinomhok, Rakels (Novakovitch 63), Barness, Meite, Mendes