Håper hjemme-fordelen gir finaleplass

Alberto Moreno tror Anfield-stemningen kan bli tungen på vektskålen når finaleplassen skal avgjøres.

10. jan 2017 kl 13.19 Lars Frøsland

Onsdag gjester Liverpool St. Mary's i den første av de to semifinalene mot Southampton. Liverpools venstreback Alberto Moreno tror Liverpool har fordelen av å avslutte hjemme:

– Det viktigste blir å komme tilbake til Anfield med et positivt resultat. Vi er heldige som spiller siste kampen hjemme foran egne supportere, uttaler Alberto Moreno til Liverpoolfc.com.

STEMNING:
STEMNING:  The Kop på sitt beste kan drive Liverpool fremover.

– Jeg sier ikke det avhenger av det, men det vil gjøre det langt lettere.

– Vi venter noen tøffe kamper. Southampton er et bra lag og har noen skikkelig gode spillere. De gjorde det utvilsomt vanskelig for oss i ligaen da vi spilte der. Det var en jevn kamp.

Vil vise seg fra den beste siden

Liverpool har vært i strålende form denne sesongen, men fremdeles mangler Anfield-klubben stabiliteten som Klopp ønsker.

– Vi må sørge for det er den beste utgaven av oss selv som møter opp på St. Mary’s – vi må spille vår beste fotball og forhåpentligvis oppnår vi målet, som alltid er å ta poeng eller å gå videre i turneringer.

Moreno var en del av laget som vant 6-1 på St Mary’s i en cup-kamp i desember 2015.

– Fortid er fortid. Det er et fint minne, men jeg foretrekker å fokuserer på fremtiden. Når man ser på Southampton ser man at det er ganske annerledes lag. Jeg tror også spillestilen deres har endret seg dramatisk. Det skjer ofte når man får ny manager.

Vil vinne

Alberto Moreno har nådd semifinalen hver eneste sesong som Liverpool-spiller. Første gang tapte Liverpool marginalt mot Chelsea. Forrige sesong vant Klopps mannskap mot Stoke på straffer, mens det denne sesongen er Southampton som er lagets motstander.

– Det var skuffende å tape finalen. Det å vinne trofeer er hva alle jobber for. Både spillere og støtteapparat ønsker å gå hele veien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]