– Han har hatt en flott utvikling

Jürgen Klopp om hvorfor Rhian Brewster satt på innbytterbenken mot Crystal Palace.

28. apr 2017 kl 15.40 Einar Kvande

17-åringen ble inkludert i kamptroppen da Daniel Sturridge måtte melde forfall til Palace-kampen, men kom ikke innpå i 2-1 tapet.

Klopp innrømmer at det er lite sannsynlig at Brewster blir involvert med førstelaget denne sesongen, nå som skadesituasjonen er litt bedre foran Watford-kampen, og etter det reiser 17-åringen til U17-EM i Kroatia med England.

– Rhian har gjort store fremskritt de siste månedene. Vi har en talentgruppe under ledelse av Pep Lijnders som trener en gang i uken her på Melwood, og jeg kan se disse spillerne da, forklarte Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i dag.

Er blitt fysisk sterkere

– Jeg har kjent til ham i over ett år. Han er som gutter flest i denne alderen, de vokser, og det er bra.

– Han er blitt fysisk sterkere. Han er en vidunderlig teknisk slepen gutt. En skikkelig spiss. En god avslutter, med en fantastisk arbeidsmoral og alt som skal til. Men dersom alle mine spillere er skadefrie kommer han ikke til å være i kamptroppen for øyeblikket. Selvsagt ikke. Hvorfor skulle han det?

– Han er 17 år gammel nå, og spiller allerede på U23-laget. Det er et vidunderlig steg for ham, og det neste stadiet i utviklingen hans. Så alt er bra. Dersom alle de andre spillerne er skadefrie, kommer ikke Rhian til å være i kamptroppen, men det er ikke noe problem.

Hadde ikke dress

– Han var på benken sist helg fordi vi syntes han fortjente det, og vi kunne ha brukt ham under de rette omstendighetene. Kampen ble ikke slik, men det betyr ikke at vi ikke kommer til å få bruk for ham i fremtiden. Han er på riktig vei, og er en veldig, veldig god gutt.

– Han var opprømt over å få sitte på benken. Han var glad for det. Etter at jeg fortalte ham at han var i troppen, fortalte han meg at han ikke hadde noen dress å ha på seg på kampdagen. Det var ikke noe problem for meg!

– Han nyter stor respekt i troppen. Ingen tenkte: «Hvem er dette?». De vet hvem han er, fordi han er en vanskelig motspiller på trening. Alt er bra, og jeg er sikker på at dette var en hyggelig opplevelse for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]