KASTER SKJORTA:  Roberto Firmino kaster skjorta etter sin strålende 2-1 scoring.

Ingen har fått flere gule for sine feiringer

Roberto Firmino vil helst feire med å kaste skjorta.

I går kom Roberto Firmino på banen til pause, og scoret det avgjørende 2-1 målet. Det var hans tiende Premier League-scoring for sesongen.

Da han reiv av seg skjorta, ble han også den første spilleren i de fem toppligaene i Europa denne sesongen til å få to gule kort for «overdreven feiring». Han kastet også skjorta mot Crystal Palace i 4-2 seieren i oktober. Da var den muligens av før ballen var i nettet!

Mot Leicester i september var det like før han kastet drakta, før han tok seg selv i det og beholdt den på. Det samme gjorde han mot Manchester City og Arsenal forrige sesong, men av og til kan han bare ikke dy seg.

Siden 2012-13 sesongen har vår brasilianer fått sju (!) gule kort for feiringene sine. Det er også mest av alle spillere i Europas fem toppligaer, melder Squawka. 

John Arne Riise var en spiller som ofte kastet skjorta når han scoret mål. I 2004 kom FIFA med regelendringen som gjorde at slik feiring skulle straffes med gult kort, skriver Liverpool Echo.

«Spillere som kaster drakten når de feirer skal automatisk få gult kort» står det i lov 12. Les hele loven her.