Faren hevder han ble bedt om å lyve

Liverpool er blitt straffet av Premier League for å forsøke å tilegne seg en 12-åring fra Stoke på ulovlig vis, men familien til gutten synes ikke å være ferdig med saken.

12. apr 2017 kl 11.15 Einar Kvande

Nå hevder faren til gutten at representanter for Liverpool FC ba ham om å lyve om saken til Premier League sine etterforskere.

Ifølge Telegraph skal Liverpool FC blant annet ha tilbudt seg å dekke alle utgifter for gutten i forbindelse med turer til turneringer i Paris og Danmark. Gutten skal også blitt lovet å få 50 pund i kontanter hver gang han møtte opp til trening ved Liverpools akademi, mens Liverpool også skal ha tilbudt seg å betale for et ødelagt eksosanlegg på farens bil.

SENTRAL i SAKEN
SENTRAL i SAKEN  Ian Barrigan skal ha jobbet for å få 12-åringen til Liverpool i nesten to år.

Opptak av samtale

I et møte skal familiens eldste sønn ha tatt opptak av en samtale der Alex Inglethorpe og Nick Marshall fra akademiledelsen i Liverpool sa seg villige til å dekke familiens gjeld på 5000 pund i forbindelse med guttens skolegang.

Liverpool har fått forbud mot å hente inn nye akademispillere før tidligst i mars neste år, og har også fått en bot på 100 000 pund fra Premier League. Under etterforskningen fant Premier League ut at Liverpool hadde dekket en tur for gutten og hans familie i forbindelse med en kamp på Anfield.

Familien hevder nå at to representanter for Liverpool FC ba guttens far om å ikke avsløre hva som hadde skjedd da han skulle intervjues av Premier Leagues advokat. Dette benekter Liverpool FC.

Barrigan sentral i saken

Det er Ian Barrigan, som også sitter i ledelsen ved Liverpools akademi, som i nesten to år har jobbet med å få gutten til Liverpool.

Familien hevder det er Barrigan som gjentatte ganger har lovet familien at guttens skolegang skulle dekkes av Liverpool FC.

Familien påstår også at Barrigan sørget for at gutten og hans famile og venner fikk gratis Liverpool-drakter. Barrigan skal også ha lovet familien 1500 pund i måneden i kjøregodtgjørelse i forbindelse med treninger. Barrigan tilbød også hjelp fra Liverpools lege da gutten fikk en infeksjon i brystet som forhindret ham fra å spille for Stoke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]