Neste motstander:Hjemmestatistikken svakere etter de flyttet

Forrige sesong gikk West Ham ubeseiret fra hjemmekampene mot topp seks. Denne sesongen har de bare vunnet én.

9. mai 2017 kl 16.17 Arve Corneliussen

Forrige sesong, West Hams siste på Boleyn Ground, plukket de 34 poeng hjemme. Sjuende best i Premier League. Det var to poeng bedre enn Liverpool, og åtte poeng dårligere enn ligaens beste på eget gress, Leicester.

Det viser statistikk fra Premierleague.com.

Foran denne sesongen flyttet de til London Stadium, tidligere Olympiastadion. Her har de plukket 25 poeng, med Liverpool-kampen som eneste mulighet til å pynte på statistikken. Til sammenligning har Liverpool plukket 38 poeng på Anfield.

Riktignok har West Ham vært lang svakere denne sesongen. I 2015/16 endte de på 62 poeng, mens de nå står med 42.

Til søndagens motstanders forsvar, har borteformen vært ganske nær hjemmeformen begge ganger. I 2015/16 plukket de bare seks poeng mer på Boleyn Ground, mens differansen i år er åtte poeng.

Sterk hjemmeseier

Nå kommer West Ham fra tre kamper på eget gress uten tap. Forrige nederlag var i midten av mars, da Leicester slo dem 2-3. Det var også forrige gang de slapp inn mål.

Mot topp-seks-lagene hadde de tapt samtlige før Tottenham kom på besøk. De hadde 2-13 i målforskjell på fire kamper mot Arsenal, Manchester City, Manchester United og Chelsea. I tillegg tapte de 0-5 i FA-cupen mot City, men slo Chelsea 2-1 i ligacupen.

Forskjellen fra fjoråret er påfallende. Da vant de fire av kampene, og spilte uavgjort i to. Målforskjellen endte med 13-8.

Kilde: Premierleague.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]