– I beste fall har jeg nye spillere til preseason

Selv om spillerne tar ferie når Liverpool er tilbake fra Australia på fredag, har Jürgen Klopp mye å gjøre de neste ukene.

24. mai 2017 kl 17.25 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp sa etter onsdagens kamp mot Sydney FC at han håper å ha gjort unna mest mulig av sommerhandelen til preseason starter.

– Sesongen er over. Vi har endel jobb å gjøre når det kommer til overganger, og så starter vi opptreningen i starten av juli.

– Vi vil jobbe med noen ting og fortsette med det som fungerte bra. Vi var fantastiske i endel kamper, og hadde vi klart det oftere kunne vi tatt noen flere poeng og tabellen ville sett annerledes ut. Men vi har mye å forbedre og det skal vi, sa Klopp.

Kan starte med dagens tropp

Med playoff til Champions League spekuleres det nå i om Klopp kan få over hundre millioner pund tilgjengelig for spillerkjøp i sommer. Klopp er soleklar på at det vil komme endringer i troppen.

– Jeg skulle ønske signeringene kom i morgen, men det beste scenario er at de er klare til preseason starter. Men jeg vet ikke om det vil skje denne gangen, vi får se, sier Klopp.

– Dette er ikke noe stort problem, for vi vet alle at hvis de er i form og friske har vi en veldig sterkt tropp, og det betyr at vi kan starte med den troppen vi har nå. Men det betyr ikke at jeg vil foretrekke det, jeg vil aller helst ha de inn så raskt som mulig, sier Klopp.

Vet våre feil og svakheter

På pressekonferansen fikk han også spørsmål om han vil vurdere å hente inn en ny defensiv midtbanespiller. Og han benyttet da anledning til å også adressere et av Liverpools problemer denne sesongen, defensive dødballer.

– Når det kommer til andreballer etter dødballer, så vil ikke en ny defensiv midtbanespiller være rundt de situasjonen, så det hjelper ikke så mye. Å ligge i rommet under counter-pressing virker ikke, så en ny defensiv midtbanespiller hjelper ikke. Alt handler om organisasjon. Vi forbedret oss til de siste kampene, og gjorde det mye bedre på dødballer.

– Simon Mignolet gjorde en veldig god jobb, spesielt i siste del av sesongen, med alle innleggene han plukket opp. Det bra er at vi nå vet om våre feil, vi vet om våre svakheter, så dere kan være hundre prosent sikre på at vi vil jobbe med det, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]