Ian Ayre forlater LFC tidligere enn planlagt

I en omfattende omlegging i toppen av Liverpool FC er det nye personer i nye roller, men ny daglig leder blir trolig ikke klar før til sommeren.

3. feb 2017 kl 10.55 Torbjørn Flatin

Nåværende daglig leder Ian Ayre vil forlate Liverpool ved slutten av denne måneden. Det er tre måneder tidligere enn opprinnelig planlagt.

Ifølge Liverpool Echo forventes det ikke å bli offentliggjort noen ny daglig leder før etter sesongslutt.

Noe av årsaken til at Ayre forlater Anfield allerede nå vil være at han i praksis allerede er blitt fratatt flere av sine tidligere ansvarsområder.

Michael Edwards har blitt Liverpools første sportsdirektør, og overtatt bl.a. forhandlinger av kjøp og salg av spillere. Det medfører at daglig leder i klubben har mindre å gjøre med det sportslige og The Independent tror det vil medføre at eierne FSG nå vil se etter en daglig leder som har en forretningsmessig heller enn fotballmessig bakgrunn.

I tillegg har klubbens kommersielle sjef Billy Hogan styrket sin posisjon ved også å bli «managing director».

Andy Hughes som tidligere har hatt tittelen «chief financial officer» skal ha en ny rolle som «chief operating officer» i en stadig omlegging av ledelsen av LFC.

Betydelig innsats

I en uttalelse sier president i FSG, Mike Gordon, bl.a.: «Selv om dette er noe som gradvis har skjedd over nesten et år, er det likevel en vanskelig dag – da vi offisielt sier farvel til Ian.»

«På vegne av John (Henry) og Tom (Werner), vil jeg påpeke de fremragende bidrag som Ian har gjort for Liverpool Football Club i løpet av de siste ti år.»

«Det sier seg selv at hans lederskap i LFC har vært betydelig for klubbens utvikling under vårt eierskap. Det er et tegn på hans personlighet og innsats at LFC vært i stand til å gjennomføre en slik kollektiv og gradvis overgang.»

«Han vil bli savnet både på et personlig og profesjonelt nivå».

Ian Ayre bekreftet sist mars at han etter denne sesongen ville ta over som daglig leder for TSV 1860 München.

MIKE GORDON -
MIKE GORDON -   president i Fenway Sports Group.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]