Ikke noe nytt «problem» for Klopp eller Liverpool

Også i Borussia Dortmund var Klopps lag best mot de beste.

9. mar 2017 kl 11.14 Arve Vassbotten

Nyttårsaften vant Liverpool mot Manchester City, og på nyåret er det blitt seire mot både Tottenham og Arsenal, samt poengdeling mot Manchester United og Chelsea.

Åtte seire, fem uavgjort og ingen tap er fasiten så langt mot de andre topp seks-lagene for Liverpools del.

Nerver i høyspenn

Paradoksalt nok har det i samme periode siden nyttår blitt tap mot både Swansea, Hull og Leicester, som alle ligger på bunn seks av tabellen.

Når man legger til de to tapene mot Southampton, at det måtte omkamp til mot Plymouth, at det ble tap mot Wolverhampton og uavgjort mot Sunderland, er det et klart mønster i at Liverpool sliter mot antatt dårligere motstand.

Søndag er Burnley motstander på Anfield. At de er det dårligste bortelaget i Premier League, og står uten seier på reise, ser ikke ut til å roe Liverpool-fansens nerver foran den kampen.

Historien denne sesongen har heller vist at nervene bør stå i høyspenn.

Seks av åtte tap mot nedre halvdel

I en analyse av Adam Bate i Sky Sports påpeker han at problemet mot dårligere motstand ikke er noe nytt for verken Liverpool eller Jürgen Klopp.

Bate påpeker at også i Brendan Rodgers siste hele sesong som leder for de røde, var Liverpool det eneste Premier League-laget som hadde bedre resultater mot de åtte øverste lagene enn mot resten.

For Klopp kan man spore denne trenden også tilbake til tiden i gul caps og Borussia Dortmund.

I de to sesongene Borussia Dortmund vant Bundesliga, kom seks av de åtte tapene i perioden mot lag som endte på nederste halvdel av tabellen.

På 36 kamper mot topp 10 ble det 27 seire, 7 uavgjort og bare to tap, et poengsnitt på 2,44. Mens mot resten ble det 21 seire, 5 uavgjort og 6 tap, med et poengsnitt på 2,13 poeng per kamp.

I Klopps siste sesong i Tyskland vant han supercupen mot Bayern München, vant mot Arsenal, vant lokalderbyet mot Schalke og tok seg til cupfinale. Så seint som i februar var laget likevel langt nede på tabellen, og hadde blitt slått av seks av de ni nederste lagene i Bundesliga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]