Regnskapstallene for forrige sesong viser økte inntekter:Men Liverpool måtte bokføre et tap på nesten 20 millioner pund

Liverpool har offentliggjort regnskapstallene for regnskapsåret som ble avsluttet 31. mai 2016.

1. mar 2017 kl 10.49 Einar Kvande

Liverpools inntekter har økt år for år etter at Fenway Sports Group tok over klubben i oktober 2010, og for det siste regnskapsåret lyder den nye rekorden på 301 millioner pund.

Media-inntekter og kampdag-inntekter økte som en følge av at klubben nådde to cupfinaler forrige sesong, samt en vellykket preseason-tur til Asia og Australia.

Antall følgere av klubben i sosiale medier økte med 18 prosent, og klubben har nå totalt over 50 millioner følgere på sine ulike plattformer.

Måtte bokføre tap

Selv om inntektene økte måtte klubben konstatere et tap på 19,8 millioner pund for perioden, hovedsaklig som en følge av spillertransaksjoner. Tolv nye spillere ble hentet inn til førstelaget, inkludert Roberto Firmino, James Milner, Marko Grujic, Danny Ings, Nathaniel Clyne og Joe Gomez.

– Regnskapene viser en solid økonomisk fremgang i løpet av de siste seks årene, samtidig som vi har investert i spillerstallen og fullført byggingen av en ny Main Stand, uttaler Chief Operating Officer i Liverpool FC, Andy Hughes, til Liverpoolfc.com.

– Økningen i inntektene styrker klubbens finansielle posisjon, selv om utgiftene i form av overgangssummer, lønninger og agenthonorarer øker, legger han til.

Liverpool er den eneste klubben blant topp 10 på listen til Deloitte Football Money League som ikke spilte i Champions League forrige sesong.

– Etter forrige regnskapsår ble avsluttet, noe som er nesten ett år siden, har vi fortsatt den økonomiske veksten gjennom nye partnerskap og globalt salg, og vi driver også våre egne internasjonale fotballskoler, hvor vi nylig åpnet et akademi i Australia.

– Vi synes det er svært viktig å kommunisere direkte med supporterne, og det er nøkkelen i vår digitale strategi. Stadig flere supportere finner veien til våre plattformer. Vi nærmer oss for eksempel sju millioner følgere på Twitter.

– Investeringene fra eierne er nøkkelen til vår økonomiske fremgang. Vi har fortsatt å investere i spillerstallen, vi har bygd ut Main Stand, og vi åpner en ny klubb-butikk senere i år. Nå skal vi bygge ut akademiet i Kirkby, slik at førstelaget og våre unge spillere får trene på samme anlegg. Disse investeringene vil føre til ytterligere fremgang, og styrke klubbens økonomi, sier Hughes.

Nøkkeltall i regnskapet:

Inntektene økte med 3,9 millioner pund til 301,8 millioner pund

Media-inntektene økte med 1 million pund til 123,6 millioner pund

Inntektene på kampdager økte med 3,4 millioner pund til 62,4 millioner pund

Kommersielle inntekter minket med 0,7 millioner pund til 115,7 millioner pund

Tap før skatt lød på 19,8 millioner pund

Har du innspill til journalisten?
[email protected]