– Jeg ble forbannet da jeg ble vraket

Simon Mignolet letter på sløret angående øyeblikket da han fikk beskjed om at Loris Karius var Liverpools førstekeeper i høst.

28. mai 2017 kl 09.08 Einar Kvande

På grunn av at Loris Karius ble skadet under preseason startet Mignolet sesongen mellom stengene for Liverpool. Da Karius sin bruddskade i hånden var leget fikk tyskeren stå ligacupkampen mot Derby, og i påfølgende ligakamp mot Hull ble det klart at Klopp hadde valgt Karius som sitt førstevalg.

– Jeg ble forbannet uten å vise det offentlig. Jeg tror ikke det finnes noen på denne planeten som ikke ville blitt sint i en slik situasjon, sier Mignolet til Liverpool Echo.

– Men jeg kan aldri vise noe slikt til omverdenen. Da jeg fikk beskjeden ble jeg veldig skuffet. Jeg forstod det ikke, fortsetter Liverpool-keeperen.

– Dette var det verste øyeblikket i karrieren min. Det føltes verre enn da Brendan Rodgers vraket meg til fordel for Brad Jones. Jeg hadde egentlig ikke gjort noe feil, slik at jeg kunne skylde på meg selv. Da jeg ble vraket av Brendan innrømmer jeg at det var situasjoner hvor jeg kunne ha gjort det bedre.

– Etter at jeg ble vraket spurte jeg meg selv hvorfor, men den eneste måten å håndtere det på var å stå på videre. Jeg var oppsatt på å vise meg fra min beste side. De siste månedene har jeg blitt mye tryggere på meg selv. Jeg forstår ting nå, og kan håndtere det.

Fikk plassen tilbake i desember

Mignolet startet bare to ligacupkamper før han plutselig fikk plassen som førstekeeper tilbake i desember, etter at Karius hadde fått føle på det samme presset som Mignolet hadde slitt med å håndtere siden han kom til klubben i 2013.

Belgieren fikk plassen tilbake mot Middlesbrough, tre dager etter at Karius hadde sluppet inn et svakt frispark fra Dimitri Payet. Etter det har ikke belgieren sett seg tilbake, men han tar ingenting for gitt med tanke på neste sesong.

– Du forsøker å se keeperkampen fra utsiden. Du ser på det som en konkurranse, der Loris vil få nye sjanser og Danny Ward vil komme tilbake. Jeg forstår dette.

– Alle ser at det er flere keepere i klubben, og tror at jeg kjemper mot disse karene. Men det er egentlig ikke slik. Jeg kjemper egentlig mot karer Manuel Neuer, Marc-Andre Ter Stegen, Joe Hart og Iker Casillas. Jeg vet at dette er navn som vil bli linket til klubben. Men jeg vet også at det jeg gjorde denne sesongen ikke vil bli glemt.

– Jeg kjemper egentlig ikke mot karene i vår egen garderobe. Jeg kjemper mot meg selv. Det hjelper meg ikke å spekulere i hvordan dette vil bli. Jeg kommer aldri til å legge skylden på mine lagkamerater om det går dårlig for meg. Jeg har vist at jeg kan håndtere slikt tidligere. Og jeg skal vise det igjen.

Forholdet til Karius er godt

Om forholdet til Loris Karius har Mignolet følgende å si:

– Det er bra. Jeg har aldri hatt noen problemer med noen av keeperne jeg har jobbet sammen med. Jeg håper det fortsetter slik. Nei, ærlig talt, det er bra.

– Alex Manninger og John Achterberg har alltid vært der for oss også.

– Sannheten er at jeg aldri har hatet noen fordi om de har tatt plassen min. Du kan ikke gå og bære på hat dersom du kjemper for noe. Som keeper står du alene, og selv nå etter en solid sesong har ryktene begynt å gå om Casillas.

– Jeg er blitt 29 år nå. Jeg vet hva som skjer når man er Liverpool-keeper. Uansett om du presterer godt eller dårlig så blir du satt under lupen. Alltid.

Komfortabel med Klopp

Mignolet beskriver også sitt forhold til Jürgen Klopp, mannen som droppet ham i september.

– Jeg har alltid følt meg komfortabel med ham. Jeg vet jeg har hatt en solid sesong, men det merkelige var at midt i sesongen hadde jeg ti kamper der jeg satt på benken.

– Det var merkelig, men jeg responderte på det og kom sterkere tilbake. Det var ikke første gangen det har skjedd meg. Det har skjedd meg på det belgiske landslaget, og det skjedde i Sunderland. Jeg måtte reagere, og det har gjort meg bedre. Jeg har stått på videre.

Kritikken har stilnet

Solide kamper mot fysiske tøffe lag som Stoke, West Bromwich, Watford, West Ham og Middlesbrough i siste del av sesongen har stilnet kritikken mot Mignolet.

– Du må akseptere kritikk, men mye av kritikken har stilnet de siste månedene fordi jeg har forandret meg. Du må være forberedt, fordi lagene vi møter satser enten på kontringer eller dødballer.

– I kamper mot lag som satser på dødballer, må du vise hvem som er sjefen i feltet. Dette er de vanskeligste kampene. Du har ikke så mye å gjøre, men så kan det komme en corner eller et frispark, og du må være der.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer, men dette var en av tingene manageren fortalte meg. John Achterberg har også snakket med meg om å være mer aggressiv, og jeg tror jeg har lært dette gjennom denne sesongen. John skal ha honnør for at han har jobbet med meg for at jeg skulle bli bedre på dette, og han hjalp meg gjennom den vanskelige perioden.

Har snakket mye med Manninger

– Jeg må også trekke frem Alex Manninger. Jeg snakket med ham i Sydney, og takket ham for alt han har gjort for meg.

– Som keeper kan du egentlig ikke sette deg ned å snakke grundig med noen om det du gjennomgår. Jeg kan ikke snakke med Joel Matip, Dejan Lovren, Daniel Sturridge eller Gini Wijnaldum om min situasjon, og du kan ikke gjøre det med keeperne du konkurrere med heller. Men Alex Manninger forstod meg, og skjønner hva jeg prater om. Han er den samme typen som jeg er, så det var en lettelse å kunne snakke med ham. Han har spilt sammen med toppkeepere i løpet av sin karriere. Vi luftet ideer og tanker med hverandre når vi trente sammen i styrkerommet. Det er ikke slikt du nødvendigvis ønsker å gjøre med treneren din, og du gjør det i alle fall ikke med en utespiller.

– Dette har vært min beste sesong for Liverpool, men jeg er fortsatt i stand til å lære og utvikle meg ytterligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]