– Jeg er fornøyd med sesongen så langt

Landslagsaktuelle Harry Wilson føler at han har hatt fin fremgang denne sesongen.

24. mar 2017 kl 14.03 Einar Kvande

20-åringen er i landslagstroppen til Wales til kveldens VM-kvalifiseringskamp mot Irland, og debuterte også for Liverpools førstelag mot Plymouth like etter nyttår.

– Jeg begynner å kjenne alle førstelagsspillerne litt bedre, og treningene er utmerkede, sier Wilson til Liverpool Echo om det å være fast inventar i førstelagsstallen.

– Spillerne har vært strålende med meg, så jeg begynner å finne min plass i troppen. Det var et stort steg opp fra U23-laget, men alle på akademiet forsøker å komme inn i førstelagstroppen med tid og stunder, så om det skjer nå eller i fremtiden, så må du bare bli vant til det, fortsetter den hurtige angriperen.

– Det har definitivt vært til hjelp for meg at jeg har fått trene daglig på Melwood. U23-laget spiller på samme måte som førstelaget, noe som fører til at det blir litt enklere å ta steget opp.

– Jeg har fra ung alder blitt innprentet hva det innebærer å spille for Liverpool FC. Hele familien min er Liverpool-supportere, og har alltid være det. Derfor betyr det mye for meg å spille for denne klubben. Jeg håper jeg blir her i lang tid fremover.

Den yngste som har spilt for Wales

Wilson begynte ved akademiet som U9-spiller. I oktober 2013 ble han den yngste spilleren som noen gang har spilt på det walisiske landslaget, i en alder av 16 år og 207 dager. Etter dette slet han mye med skader, men denne sesongen har han blomstret igjen og gjort 25 mål for U23-laget.

– Jeg var veldig ung da jeg debuterte for Wales. Det er ikke mange som spiller A-landskamp når de er 16 år gamle, så det var en stor ære for meg.

– Jeg har hatt en del skader, noe som gikk ut over utviklingen min. Men jeg føler jeg har tatt nye skritt nå som jeg har fått min Liverpool-debut. Jeg klør etter mer spilletid for førstelaget.

– Jeg har likt å ha kapteinsvervet på U23-laget. Det har hjulpet meg både som person og som spiller. Jeg prøver å spille mitt eget spill, men jeg føler også ansvar for å hjelpe mine lagkamerater litt mer som kaptein. Jeg forsøker alltid å gå foran som et eksempel til etterfølgelse.

– Jeg føler at jeg kan bekle alle posisjoner i angrepsrekka. Jeg liker å påvirke kamper ved å skjære inn i banen dersom jeg spiller på vingen, men jeg har heller ikke noe problem med å holde bredden.

Drømmer om å spille førstelagskamp på Anfield

Wilson forteller at han har jobbet mye med sine svakheter denne sesongen.

– Jeg har jobbet med ting jeg ikke er så god til. Det å avslutte med høyrefoten for eksempel. Jeg har jobbet mye med det sammen med Alex Inglethorpe.

– Jeg føler også at jeg har blitt bedre i den defensive jobbingen, og jeg synes også at jeg posisjonerer meg selv bedre både i det offensive og defensive presset.

– Det hadde vært flott om jeg fikk spille en førstelagskamp på Anfield, men jeg må bare fortsette å jobbe hardt og utvikle meg videre. Da vil forhåpentligvis sjansen komme, avslutter Wilson.

VM-kvalifiseringskampen mellom Irland og Wales sendes direkte på Eurosport klokken 20.45 i kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]