– Jeg er klar til å spille en kamp til om det er behov for meg

Trent Alexander-Arnold har løst flokene på høyrebacken i Nathaniel Clyne sitt skadefravær, og spiller gjerne mot Swansea også.

20. jan 2017 kl 10.32 Einar Kvande

Dersom Clyne ikke skulle bli friskmeldt i tide til Swansea-kampen, er unge Alexander-Arnold klar til å spille sin tredje kamp på rad. Det er en skadet muskel mellom to ribbein som har plaget Clyne såpass at han ikke kunne spille mot Manchester United og Plymouth.

– Jeg tror alle fokuserer på å ta de tre poengene, men vi vet det ikke blir lett, sier Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com foran Swansea-kampen.

– Swansea vil komme hit og forsøke å spille fotball, og det må vi være forberedt på. Det er verdensklassespillere i Premier League, så du vil bli satt på ulike prøver hver eneste uke. Det kan være i lufta, eller du kan bli utfordret en mot en. Du vil hele tiden bli satt på prøver. Det er hva jeg må være klar for, dersom jeg blir valgt til å spille igjen, legger tenåringen til.

Nær milepæl

Liverpool har snart gått et helt kalenderår uten å tape på Anfield i alle turneringer, men må sørge for at Swansea og Southampton ikke vinner på Merseyside før milepælen nås.

– Med den stemningen som er på stadion, og med den spillestilen vi har, vil alle lag få problemer når de gjester Anfield. Jo vanskeligere vi kan gjøre det for dem, med å skape en stemning gjennom måten vi spiller på, jo mer energi vi kan ta med oss inn i kampen, jo bedre er det. Da minker sjansen for at de vil ta poeng fra oss, resonnerer Alexander-Arnold.

– Coutinho er viktig

Philippe Coutinho starter trolig i morgen sin første Premier League-kamp siden november. Alexander-Arnold mener det er en stor fordel for de røde.

– Han er en utrolig spiller. Han kan gjøre fantastiske ting med ballen. Det gir alle mer selvtillit når han er på banen, for vi vet at han kan få ting til å skje mot spillets gang.

– Det så vi mot Manchester United. Vi ble presset bakover, men så snart han kom inn påvirket han kampen, og det gjorde ting enklere for oss andre fordi vi visste at han hadde løsninger for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]