Aspas åpner seg opp om tiden i Liverpool: – Jeg forstod at jeg ikke kunne spille på deres nivå

Iago Aspas sier det ikke plaget han at han ikke fikk flere sjanser i Liverpool. Men torsdag kveld vil han sørge for at han ikke huskes best for «den corneren» av supporterne.

11. mai 2017 kl 09.20 Arve Vassbotten

Iago Aspas liker ikke at han fortsatt huskes best for den forferdelige corneren mot Chelsea i kampen som drepte Liverpools tittelhåp i 2014.

Mens Liverpool jaget en utligning på overtid kom corneren som endte hos Willian på 16-meteren istedenfor inne i området der alle Liverpool-spillerne sto klare.

– Fotball gir deg alltid en ny sjanse

Lagkameratene ristet på hodet og kroppsspråket deres viste at de var alt annet enn imponert av Aspas.

Det er vel nesten så vi må advare mot sterke scener i videoen under. For det kan fortsatt gjøre vondt å se på.

– Det var en kjempegod sesong for Liverpool. Jeg skulle bare ønske jeg kunne spilt en større del i den, sier Aspas til Daily Mail.

– Corneren er det siste minnet de hadde av meg, men fotball gir deg alltid en ny sjanse. La oss håpe at det nye minnet om meg i England er å slå ut Manchester United av Europa. Både for Celta Vigos del, og for den lykken det vil gi Liverpool-supporterne også, sier Aspas.

La oss håpe at det nye minnet om meg i England er å slå ut Manchester United av Europa. Både for Celta Vigos del, og for den lykken det vil gi Liverpool-supporterne ogsåIago Aspas

– Jeg vet at Liverpool-fans ønsker at Manchester United skal tape, akkurat som United-fans ønsket at Liverpool skulle bli slått av Sevilla i Europa League-finalen i fjor. Vi må spille uten frykt, og bare en seier er nok så vi må gå for det, sier Aspas før returoppgjøret i Europa Leagues semifinale torsdag kveld.

Manchester United vant den første kampen 1-0.

SCORET PÅ WEMBLEY:
SCORET PÅ WEMBLEY:  Iago Aspas kunne feire mål i landslagsdebuten mot England.

– Trenger ikke bevise noe

Den nå 29 år gamle angriperen fikk sin debut for Liverpool 17. august 2013 mot Stoke, men fikk til sammen bare seks kamper fra start og ni som innbytter for de røde i sin første sesong.

Kun en gang tegnet han seg på scoringslista - det var mot Oldham i FA-cupen. Etter den sesongen spilte ikke Aspas for Liverpool.

21. juli 2014 ble han lånt ut til Sevilla for hele sesongen 2014-2015.

Med i avtalen var kjøpsklausul på £5M, som Sevilla var forpliktet til å benytte seg av etter endt sesong. Det ble imidlertid mye benkesliting også i Sevilla, som etter å ha innfridd opsjonen umiddelbart solgte Aspas videre til Celta Vigo med et lite tap i juni 2015.

Det var en overgang som tydelig passet spanjolen godt. Etter at han returnerte til klubben hans spilte i fra han var barn, tok karrieren av igjen.

Denne sesongen har han hatt stor suksess. Imponerende 24 mål og åtte assist er det blitt på 45 kamper.

– Jeg trenger ikke bevise noe for noen i England, fordi jeg dro dit med det spanske landslaget og scoret på Wembley, men å score et mål i denne kampen ville være en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

Og ikke minst, da Aspas slo den berømte corneren, var det dagens Man Utd-manager Jose Mourinho som ledet Chelsea.

En gang tidligere har Aspas spilt på Old Trafford, det var da han kom inn i det 90. minutt da Liverpool vant 3-0.

Sturridge scoret 22 seriemål, tror jeg, og Luis 31, så det er normalt at jeg ikke fikk mange sjanser. Det plaget meg ikke.Iago Aspas

Den sesongen var Steven Gerrard, Raheem Sterling, Daniel Sturridge og ikke minst Luis Suarez sentrale i Liverpools angrep.

– Sturridge scoret 22 seriemål, tror jeg, og Luis 31, så det er normalt at jeg ikke fikk mange sjanser. Det plaget meg ikke. Jeg forstod at jeg ikke kunne spille på deres nivå, sier han ærlig.

Klarte ikke å tilpasse seg i England

I intervjuet snakker Aspas også om det å tilpasse seg til det å bo i England. Spanjolen sier konseptet med siesta var spesielt vanskelig på mørke og kalde ettermiddager.

– Jeg tok en siesta, og når jeg våknet opp var det natt. Klokka 15.30 på vinteren var det allerede mørkt. Jeg holdt på mine spanske vaner, spesielt når det kom til spisetidspunkter. I England spiser de veldig tidlig, det gjorde ikke jeg, sier han.

Aspas tok heller ikke engelskundervisning. Og med seg til England hadde han både kjæresten, broren, og brorens kone. På et tidspunkt i starten hadde han så mange som 20 venner over på besøk.

Men ingen av disse tingene gjorde at han ble integrert bedre, og det gjorde ikke situasjonen bedre at Brendan Rodgers snakket til ham på spansk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]