– Jeg har ikke oppnådd noe som helst ennå

Ben Woodburn har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, men tenåringen har likevel beina godt plantet på bakken.

26. mai 2017 kl 09.46 Einar Kvande

– I fjor sommer spilte jeg i en ungdomsturnering i Tyskland foran noen hundre tilskuere. I min siste kamp for Liverpool spilte jeg foran 73 000 mennesker i Sydney, reflekterer Woodburn i et intervju med Liverpool Echo.

– Dersom noen hadde fortalt meg i august at sesongen min ville bli slik den ble, ville jeg definitivt ha tatt til takke med dette.

– Jeg har forsøkt å jobbe så hardt som mulig hele sesongen, og heldigvis har jeg fått lønn for strevet i form av sjansene som manageren har gitt meg.

Spilte hele kampen

Woodburn var bare en av to Liverpool-spillere som spilte hele kampen mot Sydney FC på ANZ Stadium.

– Det er når du kommer til et sted som Sydney at du virkelig forstår hvor stor klubben er, og hva den betyr for så mange mennesker over hele verden, og ikke bare i England, sier 17-åringen.

– Jeg var ikke med på preseason-turen til USA foran denne sesongen, så dette var min første opplevelse av dette slaget. Det var fint å få en god seier foran alle disse supporterne. Det var spennende, og stemningen var meget godt.

Woodburn har tatt raske steg fremover som fotballspiller. Han ble forfremmet fra U16 til U18 så sent som i fjor sommer. Nå står han med ni førstelagskamper og er den yngste målscoreren i Liverpools historie. Scoringen kom mot Leeds i ligacupen på Anfield i november.

– Jeg dro hjem med familien min etter kampen. Deretter besøkte jeg en kamerat for å spille FIFA. Jeg forsøkte å gjenskape målet, ler tenåringen.

Takker familien

Spillertrøyen fra den kvelden ligger i en garderobe hjemme hos Woodburns foreldre.

– Den er ikke blitt rammet inn ennå. Det får min mor sørge for!

– Trøyen er en gave til mine foreldre, som har støttet meg de siste 10 årene. Jeg må gi noe tilbake til dem. Hele familien min har vært storartet. De kjenner meg, og jeg kjenner dem.

– Det er ikke noe poeng å miste bakkekontakten. Jeg har ikke fått utrettet så mye ennå. Jeg har fortsatt en lang vei å gå. Jeg ønsker å fortsette utviklingen, og gjøre mitt beste, så får vi se hvor det tar meg.

Woodburn ble født i Nottingham, men vokste opp i Tattenhall i Cheshire. Han sluttet seg til Liverpools akademi allerede som 6-åring.

– Jeg var også innom Crewe og Everton helt til å begynne med. Jeg hadde ikke bestemt meg for klubb så tidlig, for du kan uansett ikke signere en skikkelig kontrakt i så ung alder.

– Valget falt på Liverpool fordi trenerne gjorde øktene så morsomme og trivelige. Det er slik det bør være når du er så ung. Det bør ikke være for alvorlig. Du ønsker bare å spille så mye fotball som mulig. Det er hva jeg alltid har ønsket.

Valgte Wales foran England

Woodburns sesong er ikke over ennå. Han er med i Wales-troppen som skal til Portugal på treningsleir i forkant av walisernes VM-kvalifiseringskamp mot Serbia den 11. juni. Liverpool-angriperen venter fortsatt på sin A-landslagsdebut.

– Min bestefar er waliser, og Wales har behandlet meg bra helt siden jeg begynte å spille for dem. Jeg kjenner alle spillerne der, og trenerne får deg til å føle deg velkommen. Jeg har alltid ønsket å spille for Wales. Jeg vurderte aldri å bytte til England.

Allerede i juli vil Woodburn være tilbake på Melwood, hvor Jürgen Klopp vil kjøre sine tropper hardt foran ligastarten i august.

– Jürgen har vært en god manager for meg. Han har hjulpet meg gjennom dette første året på førstelaget, og gitt meg sjanser. Han har lært meg mye, både når vi har ballen i laget og når vi ikke har det. Han har sørget for at jeg har beina godt plantet på bakken. Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre manager i startfasen av min karriere. Nå er det opp til meg å utvikle meg videre neste sesong, bygge videre på dette året og vise alle hva jeg er kapabel til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]