– Jeg har lært mye som venstreback

James Milner mener at rollen som venstreback har gitt ham et nytt perspektiv som fotballspiller.

5. jun 2017 kl 09.47 Einar Kvande

Liverpools visekaptein ble brukt som venstreback av Jürgen Klopp i hele sesongen 2016-17. Milner spilte i 36 av Liverpools 38 ligakamper.

– Jeg har lært meg en ny rolle. En mer defensiv rolle, for jeg har alltid vært en spiller som har tenkt fremover, og er det trolig ennå, sier den omskolerte midtbanespilleren i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Tidvis har jeg blitt nødt til å legge bånd på min offensive tenkemåte, og omstille meg etter situasjonen i den aktuelle kampen. Noen ganger har jeg kanskje holdt igjen litt med tanke på kampbildet.

En annen måte å tenke fotball på

– Jeg tror det viktigste jeg har lært er å bli oppmerksom på fare tidlig. Når du spiller på midtbanen slår du selvsagt også om bryteren når du må forsvare deg. Det har jeg alltid betraktet som viktig, og jeg har alltid lagt like mye i den defensive siden av mitt spill som den offensive. Men som midtbanespiller har du alltid fire eller fem forsvarere bak deg.

– Dersom du legger press på ballfører som midtbanespiller, og du blir passert, er det ikke så kritisk som om noen kommer seg bak forsvarsrekka.

– Som sideback må du alltid sikre for midtstopperen også. Og dersom en ving som kommer alene mot deg kommer seg forbi deg, har han fri vei mot mål og befinner seg i en farlig posisjon. Så du må ha en annen mentalitet som forsvarsspiller.

– Om jeg vil karakterisere meg selv som venstreback nå? Jeg vil trolig si at jeg er en allsidig spiller. Jeg kan spille der det er bruk for meg. Der det er et hull som må fylles.

Får skryt av manageren

31-åringen har da også fått skryt av manager Jürgen Klopp for sitt backspill.

– James Milner er en fantastisk profesjonell fotballspiller, og en veldig, veldig fin fyr. Jeg visste han kunne klare dette, ellers ville jeg ikke ha tatt avgjørelsen om å bruke ham som venstreback, uttaler Liverpool-manageren til klubbens offisielle nettside.

Milner selv innrømmer dog at overgangen fra midtbanespiller til venstreback har vært stor.

– Det har vært en stor forandring. Men jeg har alltid prøvd å lære noe nytt gjennom hele min karriere, og jeg har spilt i mange posisjoner, så jeg forsøker bare å lære etter beste evne, samtidig som jeg forsøker å forandre måten jeg tenker på fra det jeg har vært vant med som midtbanespiller. Jeg forsøker å gjøre jobben så godt som mulig.

– Det handler om hva som er best for laget. Til syvende og sist ønsker du å spille kamper og hjelpe denne fotballklubben, avslutter 31-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]