– Jeg liker ikke at vi er så ustabile

Jürgen Klopp må komme opp med en plan som gjør at hans spillere går til kampen mot Burnley med den samme innstillingen som de hadde mot Arsenal.

6. mar 2017 kl 00.06 Einar Kvande

– Det er helt tydelig at vi er ustabile, uttaler Klopp til The Guardian etter 3-1 over Arsenal.

Neste oppgave for Liverpool er Burnley på Anfield. De røde tapte 2-0 for Lancashire-laget i august.

Liverpool har tatt 19 av 27 mulige poeng mot topp seks-lagene, men har slitt mot lag på nedre halvdel av tabellen, noe tapene for Burnley, Leicester, Bournemouth, Swansea og Hull er tydelige eksempler på.

– Jeg ønsker ikke å bli for filosofisk, men det er helt tydelig at vi er ustabile. Den innstillingen vi ønsker å ha var tilstede for fullt mot Arsenal. Spillerne var veldig motiverte, og du klarer ikke å spille på den måten vi gjorde om vi har problemer. Men så har vi slitt i andre kamper.

– Dersom jeg hadde bedømt spillerne ut fra de beste kampene denne sesongen, ville vi ha signert nye seksårskontrakter med hele gjengen. Men vurderer vi spillerne etter Leicester-kampen, ville du ha byttet ut hele troppen. Sannheten er alltid et sted midt i mellom.

– Det er dette vi virkelig jobber med. Det vil være stunder hvor vi spiller slik som mot Arsenal og vinner igjen, det har vi faktisk gjort flere ganger denne sesongen, og det vil bli mot et lag som ikke er blant topp seks. Men vi må jobbe for å få det til. Først og fremst må vi føle at det er mulig å få det til.

Fokus på Burnley

Måten Burnley slo Liverpool på i august er til bekymring. Liverpool ble kontret i senk.

– Denne uken har det virkelig gått fra det ene ytterpunktet til det andre. Etter Leicester var alle sinte, og så produserer vi denne forestillingen mot Arsenal. Så kommer spørsmålene om Burnley umiddelbart.

– Kan vi slå dem? Føttene føles allerede veldig tunge foran neste kamp. Min jobb er å få alle i riktig humør, og jeg føler at jeg har et ekstra ansvar etter svake kamper.

– Alle mener vi burde ha vært høyere på tabellen

Klopp mener at skuffende resultater påvirker spillerne hans i større grad enn gode resultater.

– Vi spilte mot Manchester City, som er veldig sterke, og vant 1-0. Dersom den seieren hadde gitt oss like mye selvtillit som uavgjort i Sunderland frarøvet oss, ville alt ha vært fint. Men det er ikke slik. Etter Manchester City tenkte de at dette kan vi klare av og til. Etter Sunderland tenkte de at dette er det normale. Så vi må bare jobbe for å bli kvitt dette tankesettet, og blir vi kvitt det vil alt trolig bli bra. Jeg liker ikke at vi er så ustabile. Det har jeg gjort ganske klart for spillerne, men enn så lenge er det en del av avtalen tydeligvis.

– I utviklingen av et lag er det viktig at du tar den informasjonen du får og jobber med den. Du liker ikke mesteparten av informasjonen du får. Vi lar dessverre de dårlige tingene påvirke oss mer enn de gode tingene.

– Det fine er at alle i klubben står sammen. Alle andre mener at vi allerede burde vært høyere på tabellen. Jeg forstår dette, og det er vårt mål. Vi ønsker å være høyere. Men vi er komfortable med situasjonen vi befinner oss i. Det er eierne også. De står på vår side. Jeg har et strålende forhold til spillerne. Men det betyr ikke at vi hver dag sier det de ønsker å høre. Det betyr bare at vi jobber med de tingene vi ikke er så gode på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]