Torbjørn Flatin om sesongen og sommeren:– Jeg tror det vil komme 4-5 spillere inn

Torbjørn Flatin mener at eieren denne sommeren må innfri sine løfter.

22. mai 2017 kl 19.30 Arve Vassbotten

– Med fasiten i hånd, var denne sesongen en suksess for Liverpool?

– Ja, dette må være en god sesong. Jeg tror hvis vi før sesongen hadde blitt forespeilet topp fire og 76 poeng, ville vi gladelig tatt det. Men bildet forandret seg underveis. Det ble en veldig god start, og vi var nummer to halvveis. Totalt sett var likevel topp fire målet, og det har vi greid å oppnå uten å bruke mye penger, så jeg synes man er nødt til å lande på at det er en god sesong, sier redaktør i Liverpool Supportersclub Norway og The Kopite, Torbjørn Flatin.

Tok en risiko

- Liverpool ledet tabellen på et tidspunkt før jul, og endte på fjerdeplass, ligger det litt skuffelse i lufta også?

– Totalt synes jeg det er grunn til å være fornøyd, men jeg har ikke lyst å sprette champagnekorken heller. Det var årsaker her som gjorde at det var en mulighet for Liverpool på komme inn blant topp fire, som at vi ikke var med i Europa. Men det er tross alt et par rike konkurrenter som har snublet. Da vi skrev 1. januar, og Liverpool var nummer to på tabellen, var det en stor mulighet til å bli topp fire. Men det ligger litt i bakhodet at det ikke ble brukt penger i januar. Personlig synes jeg det fort kunne blitt kritikkverdig. Vi hadde behov for en eller to spillere til. Januar og februar holdt på å velte lasset, men det gikk bra til slutt. Klopp har selvsagt et poeng med at vi ikke hadde flaks med skader, men vi hadde håndtert det bedre med et par spillere til. Der synes jeg de tok en sjanse. Men med fasit i hånd, fikk de bevist at det var verd å ta den sjansen.

– Hvordan var stemningen rundt Anfield etter sluttsignalet søndag?

– Alle var fornøyd. Men det handlet ikke om kampen eller prestasjonen, men det at målet var nådd. Hvordan man oppnådde det spilte ingen rolle. Nå får alle noe å se fram til, både med transfers i sommer og med kvalifiseringen til Champions League. Det ville blitt en enorm nedtur med femteplass, nå er det isteden gode sjanser for gruppespill i Champions League. Så det handlet også om en viss lettelse, sier Flatin.

FSG må gripe sjansen

– Denne sesongen har vært veldig mye glasset halvt fullt eller glasset halvtomt. Man kan argumentere begge veier, men om man ser på poengene de siste årene, så er dette en god sesong. Samtidig holdt vi på å rote det til. Toppnivået har vært veldig bra. Vi topper tabellen mot topp sju, og i høst spilte vi den mest underholdende fotballen og scoret mest mål. Men bunnivået var for lavt, og det ble tatt en risiko med for tynn stall. Så det var så vidt båten bar. Selv om jobben ble gjort er det endel å gå på, og jeg håper de amerikanske eierne også tar tak i den biten der og innfrir noen av løftene jeg opplever at de har om å styrke stallen.

– Søndag satt jeg på Main Stand, og bare det gir en godfølelse. Vi har fått en tribune som kan matche hva som helst. Man får følelsen av at man er en storklubb, og at vi hører hjemme i Champions League, det gir en veldig varm og god følelse før sommeren. Det tror jeg gjelder på alle plan i klubben, la oss benytte oss av det.

– Det er spennende å se hva som skjer med laget nå, og det er spennende å følge med på FSG også. Jeg føler dette blir en viktig sommer for dem. De må gripe sjansen. Selv om man føler det er fremgang og at dette er et prosjekt, så har vi nå sjansen til å komme i Champions League. Det er en mulighet de må bruke. Vi har hatt mange soloppganger i Liverpool som har forsvunnet. Det som fortsatt gjør meg til en troende er Jürgen Klopp. Han bruker ikke penger unødvendig, men jeg tror at hvis han virkelig trenger en spiller, er han klar til å kjempe for å få kvaliteten som mangler.

Det er spennende å se hva som skjer med laget nå, og det er spennende å følge med på FSG også. Jeg føler dette blir en viktig sommer for dem også. De må gripe sjansen.Torbjørn Flatin
STAY OR GO?:
STAY OR GO?:  Daniel Sturridge avsluttet sesongen sterkt, men det er slett ikke sikkert han er i klubben til høsten.

Ikke endret mening om Sturridge

– Det vil komme mye spekulasjoner over overganger nå. Hvor mange spillere tror du vil komme inn i sommer?

– Jeg tror det vil bli 4-5 spillere inn. Denne sesongen fikk vi tre spillere rett inn på laget med Matip, Wijnaldum og Mané, og Klopp hadde nok også regnet med at Karius skulle være blant dem. Jeg ser for meg det samme til sommeren. 3-4 spillere som er gode nok til i hvert fall å kjempe om en startplass, og kanskje 1-2 spillere i posisjoner der det trengs mer backup.

– Jeg synes ikke vi kan stole helt på de på topp. Sturridge er for mye skadet, Firmino er en god spiller, men mangler noe på å være en stabil målscorer, og vi mangler en Mané-type til med rå fart, og som er god en mot en, og kanskje også et råskinn på midtbanen. Sesongen har også vist at når Lovren og Matip ikke har fått spille sammen, er det et sårt punkt. Også har man venstrebacken, der det er brukt en sentral midtbanespiller. Får man tre stykker som går rett inn å forsterker, har man gjort en stor jobb i sommer. I tillegg trenger vi noen som ikke er en vesentlig svekkelse om de kommer inn fra benken.

– Daniel Sturridge har spilt bra de siste to kampen, har du endret noe mening om han bør bli eller dra?

– Personlig har jeg ikke det. Får klubben 25 millioner pund, hadde jeg solgt. Jeg vet hva han er god for, men hadde vi fått en «ny Sturridge», som er mindre skadet, er det det ideelle for meg. At han skal spile mer enn 20 kamper i en sesong ville vært en liten sensasjon i mine øyne. Jeg sitter med en følelse om at hvis noen er villig til å gi han en tilfredsstillende lønn, og betale det Liverpool vil ha, så forsvinner han. Men jeg stiller meg litt tvilende til om noen gjør det. Jeg tror også det er derfor signalene er som de er nå fra Klopp.

At han skal spile mer enn 20 kamper i en sesong ville vært en liten sensasjon i mine øyne.Torbjørn Flatin om Sturridge
STERK AVSLUTNING:
STERK AVSLUTNING:  Simon Mignolet avsluttet sesongen med fire strake kamper uten å slippe inn mål.

Tror ikke på ny keeper

– Sesongen avsluttes med fire strake kamper uten baklengs. Er forsvar og keeper friskmeldt nå?

– I mine øyne er Matip og Lovren bedre enn sitt rykte. Matip tror jeg de fleste liker, men det er mange som ikke liker Lovren. Jeg tror han kan gjøre en jobb med en partner som passer han og han får spille mye sammen med, men jeg ser helt klart argumentet for å hente inn en tredjemann som er bedre enn tredjemann er nå. Det må gjerne være en mer rå type, og klassisk midtstopper. Jeg vil likevel ikke kvitte meg med Lovren.

– På keeperplassen er det litt av det samme. Jeg synes vi har en bra keeper, men som ikke er helt i toppklassen. Jeg tror likevel ikke klopp gjør noe der. Jeg tror han nå vil gi Karius og Mignolet blanke ark igjen, og jeg tror innerst inne at det er Karius han har blinket seg ut. Denne sesongen har han likevel måttet innse at Mignolet var bedre og fortjente å stå. Men om Karius får en hel preseason, så ser jeg ikke bort ifra at han starter neste sesong. Det igjen kan selvsagt fremprovosere at noen vil dra.

– Forsvaret har måttet tåle mye kjeft, og antall innslupne mål er ikke bra. Men det har ikke vært et stabilt midtstopperpar denne sesongen, og kaos på keeperplass. Arbeidsvilkårene for forsvaret er heller ikke det samme som i Man Utd eller Chelsea. Klopp spiller en annen fotball, og det er også en del av pakka. Dødballer er selvsagt noe det fortsatt må jobbes med.

– Vi har tilbakelagt en hel sesong med Milner på venstreback. Hva er dommen?

– Jeg synes han har gjort en veldig tilfredsstillende jobb. Ikke minst har han vært viktig i de såkalte toppkampene. Det at Liverpool er ubeseiret mot topp seks har han endel av æren for med sin rutine, at han er en kriger og at han er solid defensivt. Men jeg synes mot slutten av sesongen at han har avslørt mangler med å komme fram og bidra med målgivende. Det samme kan man for så vidt si om Clyne.

– Jeg synes begge backene bidrar for lite, så jeg vil anta at en back som kan slå presise crossballer er en prioritet. At Milner er høyrebeint er også en ulempe, og det er heller ikke naturlig for han å komme i hundre km i timen og slå presise innlegg.

– Når det er sagt ville jeg hatt Milner hver dag istedenfor Moreno. Vi har fått en trygg erstatter som fortjener honnør for jobben, men han er ikke noen topp back og vi mangler noe der. Jeg har hatt sansen for Clyne, men er litt skuffet over han egentlig. Han spiller sjelden en dårlig kamp, har stor fart og er sjelden et svakt punkt, men han er moderat når det kommer til å utnytte de posisjonene han kommer i offensivt. Jeg ser ikke bort fra at han kan få reell konkurranse fra Trent Alexander-Arnold neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]