Jubileumsår for Liverpool FC

I dag er det 125 år siden Liverpool FC så dagens lys.

15. mar 2017 kl 08.30 Einar Kvande

Den 15. mars 1892 skjedde det famøse bruddet mellom John Houlding og styret i Everton FC, og Houlding bestemte seg for å stifte en ny klubb, Liverpool FC.

– Det er godt kjent at Liverpool FC sin grunnlegger og første president, John Houlding, opprinnelig var president i Everton, men uenighet om en rekke ting, blant annet baneleie, førte til at han ble avsatt som president for Everton, forteller Liverpools klubbhistoriker og museumskurator, Stephen Done, til Liverpoolfc.com.

– Dermed satt Houlding og hans støttespillere igjen med en fin fotballbane, men de hadde ikke noe lag og ikke noe navn. På kvelden den 15. mars 1892, i Houldings hjem, Stanley House, ble det foreslått å stifte en ny klubb, og den fikk navnet Liverpool FC, forklarer Done videre.

– Det ble lagt planer om å rekrutere nye spillere og søke seg inn i Football League. Den 3. juni samme år var alle formaliteter i orden.

Liverpool FC melder at de vil markere 125-årsdagen på sistnevnte dato, den 3. juni 2017, da dette er dagen da klubben ble offisielt registrert i foretaksregisteret.

Klubben vil starte markeringen av 125-årsjubileet med å offentliggjøre et nytt jubileums-klubbmerke som man vil bære på draktene neste sesong. De nye draktene med jubileumsmerket vil bli presentert i april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]