Dette skriver avisene:«Jürgen Klopps mareritt»

Etter nederlaget for Crystal Palace konkluderer engelsk presse at Liverpool ikke har råd til flere tap, om de helrøde skal klare en plass blant topp fire.

24. apr 2017 kl 09.23 Einar Kvande

«Dere må være drittlei oss nå», sang Crystal Palace-fansen rett etter at Christian Benteke hadde satt inn den siste av sine to scoringer på Anfield i går.

For tredje sesong på rad tok Palace med seg alle poengene fra Liverpools lekegrind.

– For Klopp var dette et mareritt, slår James Pearce i Liverpool Echo fast.

– Triumfene de siste ukene hadde båret bud om et mer standhaftig Liverpool. Men så kom nok en demotiverende ettermiddag, konstaterer Echo-journalisten.

– De defensive svakhetene som har forfulgt de røde gjennom denne berg- og dalbanen av en sesong, var tilbake. Gamle vaner er vanskelige å få has på.

Dårlig vurderingsevne

Pearce mener det var forutsigbart at Benteke ville bli Liverpools banemann. Den tidligere Liverpool-spissen vil helt sikkert dukke opp i Klopp sine mørkeste drømmer.

– Det var den belgiske spissen, som ble vist utgangsdøren av de røde sist sommer, som snudde kampen med sine to scoringer. For å strø salt i såret så man også Liverpools utlånte forsvarer Mamadou Sakho feire sammen med Benteke både under kampen og etter at kampen var over.

– Sakhos Anfield-karriere er i realiteten over etter at han falt i unåde hos Klopp, men det er et faktum at han fortsatt er ansatt hos Liverpool FC. Måten han feiret på var direkte uprofesjonell og vitnet om manglende respekt. De samme type feil som førte at han havnet på kant med tyskeren sist sommer.

– Sakhos vurderingsevne denne ettermiddagen var omtrent like svak som Dejan Lovrens vurderingsevne. Kroaten var så åpenbart det svake punktet da Palace utnyttet Liverpools svakheter. Han virket stresset og posisjonerte seg dårlig. Lovren gjorde en svak figur ved begge Bentekes scoringer.

Fremover på banen var det heller ikke mye å rope hurra for.

– Roberto Firmino hadde en dårlig dag, og Divock Origi var bare en skygge av den angriperen vi så i aksjon mot West Bromwich. Coutinhos frispark var majestetisk, men også han tilbrakte ettermiddagen i periferien.

Pearce konstaterer at Liverpool faktisk ikke klarte å få til et eneste skudd på mål fra åpent spill i løpet av 90 minutter!

– Kampen avslørte begrensningene til den nåværende troppen til Klopp, og vil få debatten om manageren burde ha styrket stallen i januar til å blusse opp igjen.

– Det passer bra å få Adam Lallana tilbake nå, konkluderer Pearce.

Benteke hjemsøkte Anfield

– Christian Benteke hadde ikke mye moro mens han spilte for Liverpool, men det er karneval hver gang han spiller mot Merseyside-klubben, konstaterer Telegraph.

– Crystal Palace-spissen er nå oppe i ni mål mot sin tidligere klubb. Sist han scoret mot dem banket han Liverpool ut av semifinalen i FA-cupen. Hans to mål denne gangen kan frarøve Jürgen Klopps menn en plass i Champions League. De sju foregående scoringene har involvert ydmykelser av Martin Skrtel. Denne gangen var det Dejan Lovren som inntok Skrtel-rollen.

The Times vinkler også sin sak på at Benteke kan ha ødelagt for Liverpools Champions League-håp.

– Jürgen Klopp uttalte seg for tidlig, etter å ha skrytt av Liverpools voksne forsvarsspill i de foregående kampene. Her var lilleputtfeilene i forsvarsspillet tilbake for fullt, konstaterer Paul Joyce.

– Benteke scoret i begge omganger, i begge ender av banen, og Crystal Palace kunne fryde seg over sin tredje strake seier på Anfield. Man må tilbake til Chelsea i 2005 for å finne sist noen klarte det.

– Dette var en mulighet som ble så til de grader misbrukt av Liverpool. De er fortsatt på tredjeplass, men kjenner nå for alvor pusten av begge Manchester-klubbene i nakken. Derfor blir torsdagens lokaloppgjør mellom City og United nå ekstra interessant. Klopp vil trolig håpe på en seier til Pep Guardiolas lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]