Jamie Carragher:– Kampen er som en cupfinale

Jamie Carragher mener viktigheten av å fortsette fremgangen betyr at topp fire kan sees på som et trofé.

20. mai 2017 kl 21.09 Arve Corneliussen

«Middlesbrough-kampen er en finale. Det er ingen annen måte å beskrive den viktigste seriekampen Liverpool har spilt siden de kjempet for tittelen i 2014. Dette er et ekstremt viktig øyeblikk for min gamle klubb», skriver Jamie Carragher i sin faste spalte i Daily Mail.

Den tidligere forsvarskjempen påpeker at Liverpool bare har vært i Champions League én gang siden 2009, og at det den gangen ble en kort visitt.

«Det var et tidspunkt vi tok Champions League-kvalifisering for gitt. Da Rafa Benitez var manager, tenkte vi i pre-season at vi kom til å havne topp fire selv om vi fikk en dårlig periode i løpet av sesongen. Vi kom der til hvert eneste år», fortsetter han.

«Nå er konkurransen knallhard. Derfor tenker deler av meg på når neste sjanse vil komme dersom Liverpool ikke griper sjansen mot Middlesbrough», skriver han.

Flere kamper

Carragher peker på at Liverpool har flere kamper og hindringer neste sesong, og spør seg selv om Liverpool da kan gjenta bedriften.

«Akkurat nå går det ikke an å anta at Liverpool er topp fire neste sesong. Jeg vedder på at bookmakerne ville holdt dem på femte- eller sjetteplass. Du kan se hva som står på spill. Arsene Wenger pleide å bli latterliggjort da han sa at topp fire var som et trofé, og jeg har aldri vært enig før nå».

«Å komme seg inn i Champions League er alt det handler om for toppklubbene. Spesielt eierne. For at fremgangen Liverpool har vist de tolv siste månedene skal fortsette, må Klopp treffe på overgangsmarkedet. For å få de spillerne han vil ha, er han nødt til å kapre fjerdeplassen», argumenterer Carragher.

«Ingenting kan slå trofeer slik jeg ser det, men denne kampen har kommet til et punkt der den handler om nye arenaer og muligheter. De er nødt til å vinne denne finalen», avslutter Carragher.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]