Finn ut hvordan Liverpool kan komme på 3. plassArsenal la på press på Liverpool

The Gunners gjorde jobben, og vi må vente til siste runde før kampen om 3. og 4.-plassen endelig avgjøres.

16. mai 2017 kl 20.51 Lars Frøsland

Arsenal vant 2-0 mot Sunderland på Emirates Stadium, og holder dermed liv i spenning om Champions League-spill. Nå tyder mye på at Liverpool må vinne mot Middlesbrough, men dersom Arsenal går på poengtap, holder det at Liverpool matcher Arsenals prestasjon. Det vil si at dersom Arsenal spiller uavgjort, holder tilsvarende resultat for Liverpool, og det samme med Arsenal-tap.

Arsenal har 72 poeng, mens Liverpool ligger på 4. plass med 73 poeng. For første gang på lenge har lagene like mange kamper spilt.

Alexis Sanchez scoret målene for Arsenal, men det ble nervøs stemning, da Sunderland-keeper Jordan Pickford lenge var i det umulige hjørnet. Scoringene kunne han imidlertid ikke gjøre noe med, og Arsenal vant helt fortjent i sesongens nest siste kamp.

Enkelt for City

Manchester City tok en komfortabel seier hjemme mot WBA. De lyseblå avgjorde i realiteten kampen i første omgang, med scoringer av Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne.

Yaya Touré la på til 3-0 i andre omgang, mens gjestene fikk et trøstemål tre minutter før fulltid. Et mål som kan få betydning for Liverpool. For dersom Man City bare klarer uavgjort i siste runde, kan Liverpool passere Guardiolas mannskap på målforskjell.

Manchester City har 75 poeng, to flere enn Liverpool, så dersom Klopps mannskap skal avslutte sesongen på tredjeplass, må de lyseblå enten tape siste runde – eller spille uavgjort, men da må Liverpool slå Middlesbrough med minst tre mål.

Liverpool uansett vinne mot Boro' for å ha sjanse på tredjeplassen.

Siste runde

Slik ser siste runde for de tre nevnte lagene.

Liverpool - Middlesbrough

Watford - Manchester City

Arsenal - Everton

Kan bli playoff

Det finnes dog et scenario som gjør at man ikke får stadfestet PL-tabellen – selv etter siste runde er over. Dersom to lag har identisk poengsum og målforskjell, både antall scorede og innslupne mål – da blir det playoff.

For eksempel dersom Arsenal spiller 1-1 og Liverpool taper 2-0, må lagene møtes i playoff for å avgjøre hvem som kommer på 4. plass. Det samme vil skje om Arsenal spiller 2-2, og Liverpool taper 3-1.

TABELLEN FØR SISTE RUNDE:
TABELLEN FØR SISTE RUNDE:  Det er fryktelig jevnt i kampen om 3. og 4. plassen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]