Kan bli mestscorende brasilianer

Philippe Coutinho er bare ett mål unna.

5. apr 2017 kl 09.46 Arild Skjæveland

Mot Everton scoret Philippe Coutinho sitt 28. ligamål for Liverpool. Han er med det bare én scoring unna rekordholder Juninho.

Den tidligere Middlesbrough-favoritten scoret 29 mål i sin Premier League-karriere, som var i tre perioder, fra 1995 til 1997, 1999 til 2000, og 2002 til 2004.

– Forhåpentligvis får jeg sjansen til å slå den rekorden snart, sier Coutinho til Liverpool Echo.

MESTSCORENDE:
MESTSCORENDE:  Juninho er per i dag mestscorende brasilianer i Premier League - men Coutinho nærmer seg.

Trives i klubben

– Liverpool er en fantastisk klubb. Jeg ble veldig godt tatt i mot her da jeg først kom. Vi har et fantastisk støtteapparat og fantastiske supportere, som har store ambisjoner.

Men først drømmer han om Champions League-spill.

– Jeg tror at vi nærmer oss en tid i klubben hvor vi kan få til store ting, og vinne titler. Det er grunnen til at jeg lot meg fristet til å bli her. Det å komme tilbake til Champions League er veldig viktig for klubben, og er vårt mål.

– Alle kampene våre blir som finaler nå dersom vi skal klare det. Det er fortsatt mange poeng å spille om, så vi må vinne så mange som vi kan.

Tilbake i form

Etter en strålende første halvdel av sesongen, har Philippe Coutinho slitt etter ankelskaden han fikk mot Sunderland i november. Mot Everton var han tilbake på sitt beste.

– Foten min er helt klart bedre. Det er helt bra nå, og ingen flere problemer. Det er bare slik at når du spiller bra, og så får en periode ute, så er du ikke helt den samme når du kommer tilbake. Det tar litt tid å komme tilbake på det høyeste nivået. Du må jobbe veldig hardt, og håpe at du med å legge ned arbeidet kommer tilbake dit du var.

– Jeg er fysisk bedre, og har mer selvtillit. Laget spiller bra igjen, og vi må fortsette med å forbedre oss.

Liverpool må nå klare seg uten både Sadio Mané og Adam Lallana. Mye ansvar ligger derfor på klubbens to brasilianere.

– Firmino er en veldig smart spiller. Han tar de diagonale løpene som er så viktig for spillet vårt. Han er alltid fri og kan ta imot ballen på egenhånd, og selv når han ikke får skutt selv, hjelper han oss andre å skape sjanser.

TILBAKE:
TILBAKE:  Philippe Coutinho ser ut til å være tilbake på sitt beste igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]