Risikerer overgangsnekt for akademispillere

Liverpool kan bli straffet knallhardt for forsøket på å sikre seg Stoke-unggutt.

30. mar 2017 kl 18.29 Arild Skjæveland

Ben Rumsby i Telegraph melder eksklusivt at Premier League nå vurderer å straffe Liverpool med overgangsnekt, etter at Anfield-klubbet prøvde å sikre seg en ung Stoke-spiller på ulovlig vis.

Liverpool har blitt anklaget for å ville betale skolepenger for den anonymiserte Stoke-unggutten.

LFC skal ha vært villig til å betale den da 12 år gamle spillerens skoleutgifter, slik Stoke hadde gjort frem til da. Spillerens foreldre ønsket at LFC skulle gjøre det samme.

Liverpool skal ha sagt seg villig til å betale frem til han ble 16 år gammel, noe som gjør at de bryter regelen som forbyr det, om ikke klubben tilbyr å betale privat undervisning til alle klubbens spillere i skolepliktig alder.

Da klubben ble klar over denne regelen, skal de ha trukket seg fra avtalen - noe som gjorde at spillerens foreldre ble sittende igjen med tusenvis av pund i gjeld. Det er penger som Stoke ville ha betalt, dersom han ikke flyttet til Merseyside.

Spilleren kan ikke gå til en ny klubb før Stoke har blitt betalt kompensasjon på 49.000 pund. Han skal ha vært en av The Potters mest lovende unge spillere.

KONFLIKT:
KONFLIKT:  Liverpool er anklaget for å ha brukt ulovlige midler på å sikre seg unggutt fra Stoke.

Premier League valgte å etterforske anklagene. En kilde som er tett innpå etterforskningen har uttalt seg:

– Dette er et sjokkerende eksempel på hvordan barn i Premier League-fotball blir brukt. Gutten har ikke gjort noe galt, men har blitt satt ut i kulden, og foreldrene må betale for privat undervisning som de ikke har råd til. Det hele er en skandale. Alle på toppen i Premier League, og begge fotballklubbene, vet hva som har skjedd.

– Alle vet hvordan barns liv og utdannelse blir ødelagt av løftene om rikdom fra fotballen, og det må slutte.

Telegraph mener LFC vil prøve å forhandle seg til en mildere straff - som helt sikkert kommer til å være en bot, men også kan være en overgangsnekt. Den vil isåfall være delvis betinget, og gjelde akademispillere.

Liverpool er en av flere klubber som etterforskes for lignende saker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]