– Keita og van Dijk øverst på ønskelista

James Pearce tror Liverpool vil handle for mer enn noen gang tidligere denne sommeren.

11. mai 2017 kl 18.48 Arild Skjæveland

Liverpool og Jürgen Klopp har en stor sommer foran seg. Uansett om det blir Champions League eller Europa League til høsten må stallen forsterkes, og det vil bli behov for større bredde.

James Pearce har i dag svart på spørsmål fra supportere på Reddit.

Duo øverst på ønskelista

– Jeg vil ikke si at noe er håndfast så langt. Veldig mye avhenger av om en kan tilby Champions League-fotball. Som med Oxlade-Chamberlain, så er det interesse, men mange hinder gjenstår. Arsenal ønsker ikke å selge til en rival, og kan komme til å tilby han så mye penger at han kan overbevises til å bli, svarte Pearce.

– Jeg vil si van Dijk og Keita er Klopps to fremste overgangsmål, så dersom han skulle få begge vil en langt på vei kalle overgangsvinduet en stor suksess - men de avtalene blir ikke lette å få i stand.

ØNSKET:
ØNSKET:  Virgil van Dijk er ønsket av alle toppklubbene i Premier League. Også Liverpool.

– Må kjøpe spiss

– Jeg mener at et kjøp av en toppspiss må være prioritet. Jeg håper at Liverpool vil vise at de har ambisjoner denne sommeren, og sikre at klubben har en god nok stall til å levere både i hjemlig liga og europacup neste sesong.

– Det verste mulige scenarioet vil være at Liverpool misser både van Dijk og Keita, og kjøper John O’Shea og Lee Cattermole i stedet!

Mer enn noen gang

Echo-journalisten forventer at Liverpool vil bruke store summer denne sommeren.

– Jeg vet ikke om noe bestemt beløp på hva Klopp har å rutte med, men måten han har snakket om å kjempe om spillerne på øverste hylle viser at han sikter høyt. FSG forstår at stallen må styrkes med etablerte spillere.

– Jeg forventer at Liverpool vil bruke mer enn noen gang tidligere i klubbens historie. Jeg vil tippe rundt 120-130 millioner pund, men det er en sum der spillersalg er tatt med. En dominerende midtstopper, en ny venstreback, en dynamisk sentral midtbanespiller og en spiss av toppklasse trengs.

– Dersom det blir Champions League-spill vil jeg si Klopp trenger seks-sju nye spillere denne sommeren.

Forventer fire profilerte spillere ut porten

Pearce forventer at flere profilerte spillere vil forlate Liverpool denne sommeren.

– Jeg vil si Sakho, Markovic og Sturridge sammen med Alberto Moreno. Jeg forventer at han vil dra. Han trenger det for sin egen karriere, og Liverpool trenger enn ny venstreback, hvor han ikke er svaret. Sakho vil bli solgt. Liverpool ønsker 30 millioner pund for ham, og tror de kan få det.

– Når det gjelder Lucas tror jeg det er opp til hva han selv vil. Han har gjort seg fortjent til det etter 10 år i klubben. Jeg håper at han blir, men dersom han ikke ønsker å være en squadspiller må han kanskje finne en ny utfordring.

SELGES:
SELGES:  Liverpool vil selge Mamadou Sakho, og tror de kan få 30 millioner pund for ham.

Hendersons skade

Jordan Henderson har mistet hele vårsesongen. Jürgen Klopp har sagt at han vil være 100 prosent klar for neste sesong. Pearce tror det er usannsynlig at han vil spille mer denne sesongen.

– Jeg møtte Jordan på prisutdelingen her om dagen, og han sa at han ikke var så langt unna. Jeg vil bli veldig overrasket dersom han rekker Middlesbrough-kampen ettersom han ikke har sparket en ball på tre måneder, sier Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]