Klopp forklarer salget av Allen og Benteke

– Vi solgte ikke i det hele tatt fordi vi trengte penger, insisterer manageren.

12. mar 2017 kl 09.21 Arve Vassbotten

Da overgangsvinduet stengte 31. august, hadde Jürgen Klopp sendt et rekordstort antall spillere på dør sist sommer.

Kolo Toure, Jose Enrique, Joao Teixeira, Jordan Rossiter og Jerome Sinclair fikk alle forlate klubben da kontraktene deres gikk ut.

13 spillere ut

Så fulgte Sergi Canos, Martin Skrtel og Jordon Ibe i juli, og Joe Allen og Brad Smith før sesongen, og Christian Benteke like etter at sesongen hadde startet.

På overgangsvinduets siste dag ble også Luis Alberto solgt, og Mario Balotelli forsvant til Nice.

Bare én gang tidligere i klubbens da 124 år lange historie har 13 spillere forsvunnet på en sommer, det var i 2005.

Så lyst ut

Selv om troppen til tider har vært tynn denne sesongen angrer ikke Klopp på valgene som ble tatt sist sommer.

– Før sesongen hadde vi avveiningen om troppen er for stor - eller ikke. Hvis man ser tilbake nå, så kan det virke som den ikke var det, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Men på starten av sesongen var Danny Ings en del av våre planer, det var også Daniel Sturridge. Så da hadde man de to som kunne konkurrere om 9-er rollen, i tillegg kan Ings spille på kanten, og Roberto Firmino kan spille ving.

– Men så kom skaden til Ings, og Daniel med noen problemer, og så ble Coutinho skadet, og slik var det. Vi hadde ikke nok valgmuligheter annet enn unge spillere. Ben Woodburn? Bra talent, men du kan ikke legge for mye press på hans skuldre, sier Klopp.

Har det vært øyeblikk der jeg har tenkt at det ville vært fint å få Joe inn? Ja.Jürgen Klopp om Joe Allen
IKKE NOK SPILLETID:
IKKE NOK SPILLETID:  Jürgen Klopp følte han ikke kunne garantere verken Christian Benteke eller Joe Allen nok spilletid denne sesongen.

Kunne ikke tilby Allen nok spilletid

En spiller som har overbevist stort etter overgangen til Stoke, er Joe Allen. Han er også en spiller en del fans har savnet til tider denne sesongen.

– Joe Allen ønsket å spille mer enn jeg kunne garantere, slik var det. Han kunne ikke spilt så bra som han gjør for Stoke i den situasjonen han var i her, når han noen ganger spilte og noen ganger ikke.

– Har det vært øyeblikk der jeg har tenkt at det ville vært fint å få Joe inn? Ja, innrømmer Klopp.

Benteke uten selvtilitt

– Når det gjelder Christian Benteke var det ikke mulig å akseptere situasjonen. På sitt beste, er Benteke en spiller som kunne hjulpet oss? Ja. Men som en spiller uten selvtillit på grunn av situasjonen? Nei.

– Kanskje kunne man beholdt dem alle, men det hjelper ikke. Man ender da opp med å si at: «ja, vi har nok spillere, men de er ikke i form». Det er risikoen man tar.

– Vi solgte ikke i det hele tatt fordi vi trengte penger. Vi solgte fordi spillerne ønsket å dra, og vi sa: «ja, du kan dra», og fordi situasjonen passet alle. Det er slik det er, sier Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]