Klopp kan ikke garantere mot nye utbrudd

Jürgen Klopp sier at han prøver så godt han kan å begrense sitt temperament på sidelinjen, men kan ikke love at han helt greier å tøyle sin aggresjon i kampens hete.

3. feb 2017 kl 09.38 Torbjørn Flatin

- Det er jeg hundre prosent enig i. Problemet er at selv om jeg vet det forandrer det ingen ting i det gitte øyeblikket, erkjenner Jürgen Klopp til Liverpool Echo, da han blir spurt om han ikke burde være en rollemodell angående sin oppførsel fra trenerbenken.

Spørsmålet kom i etterkant av at Jürgen Klopp brølte til fjerdedommer Neil Swalbrick da Simon Mignolet reddet straffe med kommentaren «ingen kan slå oss nå». Swalbrick svarte at han «likte lidenskapen» til Liverpools manager. Dette fikk igjen Jose Mourinho hos Manchester United til å mene at han ikke ble behandlet på samme måten når han tillot seg utbrudd langs sidelinjen.

Stort press

- Noen ganger er du oppslukt i øyeblikket og du ser ut slik du ser ut. Jeg har sett bilder av det i etterkant og tenkte «hva i all verden» erkjenner Klopp videre. «Ingen kan slå oss nå», sa jeg. Jeg har aldri hørt en mer tullete setning etter tre strake tap.

«Ingen kan slå oss nå», sa jeg. Jeg har aldri hørt en mer tullete setning etter tre strake tap.Jürgen Klopp

- Jeg kan likevel ikke si 100 % at det ikke vil skje igjen. Derfor finnes det bøter for dette. Hvis noen går over streken gi oss en bot. Det smerter og det er bra.

- Presset i Premier League er helt annerledes enn i en amatørliga. Tror vi at Arsene Wenger er en person som kommer til å dytte til en fjerdedommer? Det skjer på grunn av omstendighetene, ikke på grunn av personen.

- Fotball er ikke det viktigste i verden, men det gjelder ikke der og da. Det er ikke ment som en unnskyldning. Det er min feil, men det betyr ikke at jeg kan garantere at det aldri vil skje igjen.

Menneskelige svakheter

- Jeg prøver virkelig å være hyggelig, men det er øyeblikk som du føler ikke er rettferdig.

- Mot Chelsea kan jeg forstå hvorfor dommeren blåser straffespark, men noen dager tidligere hadde vi en lignende situasjon, bare mye klarere. Dommeren blåste ikke og ingen kommenterte det. Bak det å være manager er det fortsatt et menneske med alle sine svakheter.

- Fem ganger har vi fått mål mot oss som har vært offside, og du tenker «hvorfor kan vi ikke være enige denne gangen». Andre lag kan ha scoret mål som skulle ha vært annullert. Ingen andre er interesserte i å høre om det, men det kan bety 15 poengs forskjell på oss og et annet lag.

- Meningen er ikke å være respektløs, men det er da svakhetene kan komme fram.

- Jeg var virkelig heldig med måten fjerdedommeren reagerte på (mot Chelsea) og håper virkelig ikke han kommer i vanskeligheter som følge av hvordan jeg reagerte. Han aksepterte meg som et menneske og som følge av det fikk jeg avslutte kampen fra sidelinjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]