Jürgen Klopp møtte pressen:– Vi har ingen 100% garanti for at Matip har lov til å spille

Jürgen Klopp med siste nytt om skadene til Lucas og Clyne, og den fortvilte situasjonen til Joël Matip.

17. jan 2017 kl 13.48 Einar Kvande

Om laget mot Plymouth

– Det var en god grunn til at vi stilte med det laget vi gjorde i den første kampen. Det er også en god grunn til at vi stiller med det laget vi gjør i morgen. Det blir trolig litt annerledes enn laget i den første kampen. Det fine med laget mitt er at de alltid er motiverte. De elsker å spille fotball. De liker det. De ønsker å score mål, og vinne kamper.

Om kampen mot Manchester United

– Vi burde ha avgjort kampen før de scoret. Vi hadde sjanser til å score ett mål til, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det.

Om Manchester-klubbene fortsatt kan blande seg i tittelkampen

– Dette bryr jeg meg ikke om. Jeg er ikke interessert.

Om Plymouth

– Plymouth skal ha honnør. De har lov til å forsvare seg med alt de har. Det er opp til oss å finne en løsning. Denne kampen blir annerledes. Jeg vet ikke om Plymouths plan vil være den samme som i den første kampen. Vi kan ikke vente på kontringer. Vi må finne en måte å vinne på. Vi må få roet ned stemningen på tribunene i morgen, akkurat som vi gjorde mot Manchester United, gjennom måten vi spiller på.

Om Clynes skade

– Han fikk en slag i ribbeina, og skadet en muskel mellom to ribbein. Det var veldig smertefullt. Etter en røntgenundersøkelse vet vi at det ikke er noe mer enn det. Det er bare et muskelproblem. Vi vil gi ham tid, slik at han han føler seg komfortabel og kan løpe igjen. Han vil stå over mot Plymouth. Forhåpentligvis kan han begynne å løpe igjen om 2-3 dager. Han har en god mulighet til å bli klar til Swansea-kampen.

Om Lucas sin skade

– Han fikk et hovent kne etter en smell. Vi måtte vente på at hevelsen skulle gå ned. Han kan kanskje trene igjen i dag.

Om Harry Wilson

– Harry Wilson er en vidunderlig spiller. Han inngår i planene våre til denne kampen. Han har imponert meg når jeg har sett ham spille.

Om keeperplassen mot Plymouth

– Loris Karius starter mot Plymouth om ikke noe uventet skjer før kampen.

Om Joël Matip

– Jeg ønsker ikke å legge skylden på noen for situasjonen som er oppstått, men våre supportere fortjener å få kjennskap til prosessen vi befinner oss i. Vi er sikker på at vi ikke har gjort noe galt. Vi er sikker på at Matip ikke har gjort noe galt. Men for øyeblikket har vi ingen 100% garanti for at han kan spille for oss. Jeg skulle gjerne tatt ham med i lagoppstillingen min i morgen, men jeg er ikke sikker på om jeg kan det. FIFA har fortalt oss at de vil avgjøre på fredag om de kommer til å åpne en sak mot Matip eller ikke. Dersom FIFA åpner en sak, vil det så ta 7-10 dager før vi får avgjørelsen. Jeg aksepterer at det finnes regler i livet, men de bør være basert på fornuft. I denne saken kan vi ikke gjøre mer, og det er det veldig vanskelig å akseptere. Dersom utfallet blir som vi forventer, og alt er ok, så vil han ha gått glipp av åtte kamper uten å ha gjort noe galt. Det er det vanskelig å akseptere. Vi kan ikke gjøre mer. Vi er ikke den eneste klubben i denne situasjonen. Schalke i Tyskland, West Bromwich, Ajax. Det er vanskelig å få tak i folk i FIFA. Vi må nå vente med å benytte en skadefri spiller som ikke har spilt for Kamerun på 15-16 måneder. Det er veldig vanskelig å akseptere at han ikke kan spille for oss nå. Vi er ikke fornøyd med situasjonen, og Joël er ikke fornøyd med situasjonen. Jeg fortalte ham før United-kampen at jeg var lei meg for at jeg ikke kunne benytte ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]