Pressekonferanse på Melwood:– Dersom vi er passive vil City rundspille oss

Jürgen Klopp mener at Manchester City har favorittstempelet foran søndagens kamp, og det passer Liverpool-manageren bra.

17. mar 2017 kl 13.31 Einar Kvande

Om skadesituasjonen

Vi har savnet noen spillere på trening denne uken. Henderson har ingen sjanse. Sturridge har ingen sjanse. Firmino har ikke trent med laget ennå, men er kanskje tilbake i trening med laget i dag eller i morgen, så det kan være en mulighet for at han kan rekke kampen. På toppen av det hele kunne ikke Divock Origi trene i går etter å ha fått en liten smell tidligere i uken, og er tvilsom til kampen. Han har ikke følt seg så bra. Dejan Lovren spilte for U23-laget, og er skadefri og tilgjengelig.

Om Manchester City

– Vi kjenner alle til kvaliteten til Manchester City. Måten de spilte på mot Monaco var ganske imponerende. Det var en vidunderlig kamp å se på. De kunne fort ha vunnet kampen. Vi reiser ikke dit som favoritter, og det er en rolle som som passer oss bra. Vi vet vi kan være vanskelige å spille mot i kamper som dette. Men vi må spille opp mot vårt beste for å få med oss noe derfra. Dersom vi er passive, vil de rundspille oss. Det er en skikkelig taktisk utfordring for oss. Jeg ser virkelig frem til kampen, og denne taktiske utfordringen. Forhåpentligvis er dette riktig tidspunkt å møte dem på. Vi ville ha vært skuffet over å ryke ut av Champions League på den måten de gjorde. Men jeg tror ikke de vil være skuffet lenger når de møter oss. Da vil de være opptatt av å slå tilbake.

Om å møte topp seks-lagene

– Vi har spilt et håndfull kamper som har vært bedre enn kampene vi har spilt mot topp seks. Vi har følt oss gode i disse kampene så langt, men for meg er City det vanskeligste laget å spille mot. De spiller skikkelig fotball, Pep Guardiolas stil, og er vanskelig å forsvare seg mot. Vi vet det blir vanskelig, men vi vet også hva vi må gjøre der.

Om Emre Cans kontraktsituasjon

– Det finnes ikke fornuft i å prate om dette. Emre liker seg her. Vi er i samtaler. Vi liker ham som person og som spiller. Det er ingen problemer. Samtalene går bra. Det er ikke mer å si om dette.

Om Philippe Coutinhos formsvikt

– Slik er livet for en strålende fotballspiller. Når han ikke er 100% i form savner du noe. Han gjorde det veldig bra mot Arsenal for bare to uker siden, men ikke så bra mot Burnley. Han har trent meget bra denne uken. Han har sett bra ut, og har selvtillit. Han er i god form.

Om Jordan Henderson

– For øyeblikket tror jeg han rekker Merseyside-derbyet. Nå skal vi spille på søndag, og får vi alle tilbake skadefrie og i form etter landskampene, så skal vi tenke på resten av sesongen.

Om Pep Guardiola

– I Barcelona var han perfekt. En vinn-vinn-situasjon. I Bayern München hadde han en god generasjon med spillere. Det var ingen lag som utfordret ham skikkelig i Tyskland. Vi (Borussia Dortmund) forsøkte å gjøre det, men klarte det ikke av ulike årsaker. Det er en stor forskjell å komme hit, til den vanskeligste ligaen i verden. I Premier League er det mange klubber som har mye penger. Det er veldig vanskelig å bli ligamestere i England. I England er det ingen som bryr seg om hvordan du får et godt resultat. I andre land er det annerledes. Jeg er ikke i tvil om hans kvaliteter. En del er det, men jeg har stor respekt for ham. Det er ganske vanskelig å spille mot lagene hans.

Om Dejan Lovrens kneproblemer

– Dejans problem har vært at kroppen er ganske kompleks, og det tok litt tid før vi fant ut av kneskaden. Sesongen er lang, du får ikke pauser, og må kjøre på hele tiden.

Om at Ben Woodburn kom med i A-landslagstroppen til Wales

– Ben er glad, så da er jeg glad også. Om jeg synes han burde vært tatt ut så tidlig i karrieren? Trolig ikke, men det er greit. Ben er en strålende gutt. Han klarer å håndtere det. Nå er det i alle fall to managere som må sørge for at han utvikler seg på riktig måte. Nå kan vi dele byrden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]