Kunne havnet i trenerteamet

Jamie Carragher var interessert i treneryrket, så ombestemte Rodgers seg.

6. jun 2017 kl 20.28 Arild Skjæveland

Da Jamie Carragher la fotballskoene på hylla i 2013, valgte han en karriere innenfor TV heller enn å ta trenerkurs. Scouseren gjør stor suksess som ekspert hos Sky Sports - men ting kunne ha vært annerledes.

Ville følge manageren

«Carra» forteller i et intervju med Echo-podcasten Liverpool Review at han var interessert i treneryrket.

– For å være ærlig vil jeg ikke være en som sier at jeg vil elske å være tilbake i Liverpool en dag og tigge jobb eller noe slikt. Jeg fortalte Liverpool at jeg skulle legge opp et år før jeg gjorde det, og det var ingen jobb der da. Det er ikke kritikk, for dersom jeg skulle fått en jobb måtte noen andre miste sin. Du kan ikke bare lage en rolle for noen, sier en som alltid åpenhjertlig Carragher i podcasten.

– Da Kenny var manager og jeg var inn og ut av laget, så spurte jeg ham om jeg kunne følge han i sesongoppkjøringen. At jeg skulle være med på møtene med støtteapparatet, og dersom jeg ikke skulle spille hver uke kunne jeg se hvordan han satte i stand en treningsøkt, og hvordan han skulle organisere det. Den type ting.

– Kenny sa ja, men så mistet han jobben. Jeg møtte Brendan, og han ville ha meg med i støtteapparatet. Jeg tenkte «strålende».

I TV:
I TV:  Jamie Carragher jobber nå som ekspert for Sky Sports, med stor suksess.

Ombestemte seg

Jamie tror ikke treneryrket er for alle.

– Det er greit nok å si at du ønsker å bli trener eller manager, men selv for Steven Gerrard - han har ikke gjort det enda. Kanskje vil han prøve, og om seks måneder tenke at det ikke er noe for ham. Slik var det for meg. Jeg trodde jeg kunne gjøre det i 12 måneder med Brendan, og se hvordan det var. Om det var noe jeg likte, og så ta en avgjørelse etter sesongen.

Det ble ikke noe av.

– Av en eller annen grunn ombestemte han seg, og hentet heller inn Mike Marsh fra akademiet. Det var ingen problem, men jeg tenker alltid på hva som ville skjedd, og om jeg ville blitt veldig giret på treneryrket.

– Jeg mener selv at jeg har en brukbar fotballhjerne, og at det vil være bortkastet dersom jeg ikke deler, men dersom de ønsker å høre så kan de bare se på Monday Night Football!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]