Liverpool U23 – Norwich U23 0–1:Slått ut i kvartfinalen

De røde skapte ikke nok og røk ut av Premier League Cup mandag kveld.

3. apr 2017 kl 19.26 Marius Rabben

Et velplassert skudd av Norwich-angriper Ebou Adams fra tjue meters hold i 1. omgang var det som sørget for rød exit i Premier League Cup.

Borteledelsen var fullt fortjent til pause, og vertene var heldige som ikke lå under med mer, men de løftet seg betraktelig etter sidebyttet.

– Frustrerende og skuffende

Likevel slet Liverpool med å skape klare målsjanser mot fysisk robuste Norwich-spillere. Selv om de nærmest beleiret boksen de siste ti minuttene, ble ikke gjestenes keeper satt på nevneverdige prøver.

– Det er frustrerende og skuffende. Vi endret på ting til 2. omgang og ble bedre, men det manglet kvalitet. I en cup svir det å ryke på dette stadiet, oppsummerer trener Mike Garrity til LFCTV.

– Vi kom oss rundt og åpnet opp, men klarte bare ikke å få avsluttet godt nok foran mål, forklarer han.

Før pause slet rødtrøyene, som manglet førstelagsaktuelle Ben Woodburn og kaptein Harry Wilson, med rytmen og gjorde mange enkle pasningsfeil som førte til kontringer imot.

To stolpetreff for Norwich

Norwich’ hurtige angrepsrekke imponerte og kom til mange gode muligheter, og kantspiller Diallang Jaiyesimi traff stolpen med en frekk avslutning i boksen.

I 2. omgang klarte Liverpool å holde mer på ballen og flytte frem spillere, men uten å komme nærmere enn halvsjanser. Rhian Brewster hadde en tøff kveld på topp mot sterke forsvarere, mens Toni Gomes ikke var god venn med kula.

På motsatt halvdel skapte Norwich-spissen Benny Ashley-Seal, som var banens beste spiller og en stadig trussel med sin fysikk og hurtighet, omgangens største mulighet da han fosset fra det røde forsvaret og bredsidet ballen i stolpen.

Snytt for straffe

Mot slutten fikk Liverpool etablert et trykk rundt Norwich-boksen, men bortsett fra noen gode cornere av Paulo Alves mot Nat Phillips og Conor Masterson hadde laget lite å by på.

Det kom mange høye rop om straffe da en av Phillips’ headinger ble stoppet av en hånd på to meters hold tre minutter før slutt, uten at dommeren var enig. Reprisene viste at Liverpool ble snytt for en mulighet fra ellevemeteren.

Oppofrende forsvarsspill holdt Garritys mannskap unna klare farligheter på overtid, og avansementet er fortjent for kanaritrøyene fra Norfolk.

Liverpools lag: Kelleher; Whelan, N. Phillips, Masterson, Hart (Brewitt 46); Williams, Virtue,M. Gomes; Alves (Dhanda 82), Brewster, T. Gomes. Ubenyttede innbyttere: Firth, Lewis

2. omgang

SLUTT!

90+2 min: Dhanda legger inn mot Phillips, som får frispark imot seg.

90. min: Fire minutter legges til.

89. min: Madger Gomes får gult kort for en sen takling på midtbanen.

88. min: Ballen har vært på Norwich' halvdel en lengre periode, uten at Liverpool har maktet å sette keeperen på noen prøver.

87. min: Liverpool-spillerne roper på hands og straffe når en Phillips-heading stoppes omtrent på streken. Dommeren vinker spillet videre. Reprisene viser at det skulle vært straffe.

86. min: Whelan spilles plutselig fri foran boksen og slipper ballen til Toni Gomes på løp. Han stoppes før avslutningen kommer.

82. min: Kveldens andre bytte for hjemmelaget. Alves går ut, Dhanda kommer inn.

81. min: Liverpool prøver å etablere et press.

80. min: Vertene vinner første duell etter hjørnesparket, og det er klabb og babb sentralt i boksen før Norwich får ballen unna.

79. min: Madger Gomes forsøker seg på halvspretten fra drøyt 20 meter. Skuddet blokkeres og går ut til corner.

76. min: Hjørnesparket blir reddet. Efete, gjestenes kaptein, får gult kort for å stå i veien når keeper Kelleher skal skyte ut.

75. min: Norwich holder på ballen i og rundt Liverpool-boksen. De røde får ikke klarert og har hjertet i halsen noen sekunder, men klarer etter hvert å få ballen ut til corner.

70. min: Gult til Alves for en sen stempling. Det oppstår noe håndgemeng i etterkant av taklingen, men dommeren roer det hele ned før han viser Alves kortet.

66. min: For andre gang i kampen treffer Norwich stolpen! Ashley-Seal stormer fremover på venstresiden i så høyt tempo at Liverpool-forsvarerne krasjer og ramler. Han bredsider ballen mot lengste hjørne på typisk Thierry Henry-vis, men treffer stolpen.

64. min: Spillet settes i gang igjen, og Alves er tilbake i aksjon.

62. min: Alves ligger nede med smerter og mottar behandling etter en duell hvor han tilsynelatende får en stempling høyt på låret.

61. min: Toni Goems med godt forarbeid og pasning til navnebror Madger på venstre, men han stoppes fort.

58. min: Ashley-Seal skyter hardt, men treffer verken målet, tribunen eller taket – og ballen fyker helt ut av stadionet.

55. min: Toni Gomes viser prov på hurtighet når han jager en bakromsball. En uheldig berøring sørger for at han ikke får avsluttet.

53. min: En ny god corner av Alves gir Phillips sjansen. Han vinner hodeduellen, men avslutningen blokkeres.

50. min: Gult kort til Norwich-spiller Crowe for en sen takling på Madger Gomes.

50. min: God redning av Kelleher på et hardt, lavt skudd fra høyre.

46. min: Gjestene tar avspark.

Brewitt byttes inn for Hart foran 2. omgang.

Pause

En svak åpningsomgang av hjemmelaget, som er heldige ved at Norwich bare leder med ett mål halvveis.

Det har vært en rekke balltap i farlige posisjoner, og gjestene har blant annet truffet stolpen og brent flere gode sjanser. Keeper Kelleher holder de røde inne i oppgjøret. I minuttene før pause var Liverpool langt bedre med, men har så langt bare truet på noen cornere.

– Dette var en veldig skuffende omgang, og kanskje blant de svakeste omgangene hele sesongen. Norwich har vært klart bedre og mest lysten på å vinne duellene, sier tidligere Liverpool-spiller Neil Mellor under LFCTVs pausesending.

1. omgang

45. min: Tre minutter legges til. Liverpool har hatt en del ballkontakt på Norwich' halvdel de siste minuttene.

41. min: Masterson får hodet på en Alves-corner. Avslutningen går via en Norwich-spiller og utenfor.

39. min: Mer fra hjemmelaget nå, men Norwich settes foreløpig ikke på nevneverdige prøver.

35. min: Norwich har full kontroll på Liverpool-angriperne.

29. min: Enorm mulighet for Norwich til å doble ledelsen. Omtrent stillestående i feltet bøyer Jaiyesimi ballen flott mot lengste kryss, men treffer stolpen. Nå er Liverpool svært heldige som ligger under med kun ett mål.

28. min: Phillips er dristig med ballen og gjør en feil som åpner for venstresiden for Ashley-Seal. Han legger lavt inn, men ingen i boksen får avsluttet.

27. min: De røde sliter med rytmen, og Norwich er gode til å spille lavt og hurtig. Det er ingenting å si på at gjestene leder.

21. min: Phillips kommer til en brukbar sjanse etter flott fremspill av Williams. Stopperen demper ballen på brystet, men får ikke nok kraft i skuddet som går rett på keeper.

20. min: Alves slår det påfølgende frisparket, og får corner. Williams kommer joggende inn på banen igjen.

18. min: Williams blir liggende etter en luftduell. Han får et regelrett slag av en Norwich-spiller i lufta, tar telling og får behandling.

17. min: Ashley-Seal truer igjen de helrøde, men en uheldig touch hindrer ham fra å avslutte alene med keeper.

14. min: Liverpool gjør ting vanskelig for seg selv med slurvete pasninger på egen halvdel. Norwich snapper opp en ny ball og angriper umiddelbart. Ashley-Seal tester skuddfoten fra venstresiden i boksen, men Kelleher redder.

10. min: 0–1! Adams får tid og rom på drøyt 20 meter, og han banker inn ledermålet for Norwich på flott vis. Veldig passivt forsvarsspill av vertene.

9. min: Flott løp av Virtue, dagens Liverpool-kaptein, på høyresiden. Innlegget er hardt og lavt, men treffer ingen i boksen.

7. min: Liverpool mister ballen enkelt på midtbanen, og Norwich angriper med flere. Ashley-Seal flytter seg ut til venstre og spilles fri, men avslutningen er svak.

5. min: Rolig start på kampen etter den tidlige Norwich-sjansen. Liverpool holder på ballen og bygger opp.

2. min: Kjempemulighet for bortelaget ved McGrandles, som plutselig får ballen feilvendt i femmeteren. Han forsøker å hælsparke ballen forbi Kelleher, men treffer nettveggen.

1. min: De røde triller i gang oppgjøret.

Det holdes ett minutts applaus til ære for Ronnie Moran før avspark.

Før kampen

Etter å ha avansert på straffer mot Hull i forrige runde, skal Mike Garritys utvalgte måle krefter mot Norwich U23 i kvartfinalen av Premier League Cup mandag kveld.

Verken U23-kaptein Harry Wilson, Ben Woodburn eller Trent Alexander-Arnold er i troppen ettersom de forbereder seg til onsdagens førstelagskamp mot Bournemouth.