Tre kjappe før Watford-kampen:– Lallana må starte

Redaksjonen mener Lallana må settes inn på laget til mandagens kamp.

30. apr 2017 kl 09.15 Arild Skjæveland

Med Adam Lallana og Daniel Sturridge tilgjengelig - hvordan tror og håper du Jürgen Klopp setter opp midtbanen og angrepet mot Watford?

Arve Vassbotten:
– Hvis Lallana er klar håper jeg han brukes fra start og eventuelt heller blir tatt av etter 60 min om matchfitnessen ikke helt er der ennå. Jeg slites litt med hvor det er best å bruke han i en slik kamp. Det kunne være fristende å sette han inn for Origi framme, men gir nok kanskje mest mening at han går inn på offensiv midtbane sentralt og at Lucas går ut av laget, og Can tar de defensive oppgavene. Sturridge tenker jeg kan starte på benken.

Tore Hansen:
– Fint å ha disse to tilgjengelige igjen. Det var påfallende tynt på benken mot Palace så greit å ha Sturridge tilbake selv om det har vært en begredelig sesong for spissen. Jeg regner med at Jürgen går tilbake til «vinneroppskriften» denne sesongen, selv om vi fortsatt mangler Mané, og kjører Firmino tilbake på topp igjen. Det betyr en midtbane med Can, Wijnaldum, Coutinho og Lallana. Da har han Origi og Sturridge å kaste inn fra benken.

Einar Kvande:
– Jeg har vel en mistanke om at Jürgen Klopp velger å starte med en (Sturridge) eller begge disse på benken i denne kampen. Personlig hadde jeg kjørt begge rett inn på laget dersom de har dokumentert at de er skadefrie og i brukbar form på trening. Divock Origi har ikke overbevist meg de siste kampene, så jeg hadde gåttt for en midtbane med Can, Wijnaldum og Lallana, og en angrepsrekke med Coutinho, Firmino og Sturridge, selv om Firmino ofte blir litt utilpass ute på kanten. Hadde jeg sett at dette ikke hadde fungert, hadde jeg byttet om på Firmino og Sturridge, og latt Sturridge ta en kantrolle. Men om Sturridge ikke jobber bra nok i første omgang, hadde det vært rett ut til pause, og inn med Origi. Jeg tror imidlertid at Klopp velger Origi foran Sturridge fra start.

TILBAKE:
TILBAKE:  Daniel Sturridge er tilbake i full trening

Liverpool kan ikke lenger styre sin egen skjebne og må håpe konkurrentene snubler. Hva tenker du om topp fire-sjansene nå?

Arve Vassbotten:
– Tapet for Crystal Palace var nok et slag i trynet i en sesong der jeg føler at vi har blitt tildelt den ene gavepakkene etter den andre fra de andre lagene, og der vi til tross for en dårlig start på året har klart å klamre oss fast i topp fire. Jeg kan ikke annet enn fortsatt håpe det går, men troen svekkes raskt med så svake kamper på avgjørende tidspunkter av sesongen. Men det er flere enn Liverpool som sliter med skader og som kan gå på noen isfjell de neste rundene.

Tore Hansen:
– Etter Everton og skaden til Mané tenkte jeg «har vi mannskap til å stå dette inn?». Jeg føler vi fikk litt av svaret mot Stoke, WBA og Palace. Flere skader på nøkkelspillere i en allerede tynn stall må koste. Vi viste i de to bortekampene at vi kan brette opp ermene og spille for resultater. Imidlertid kan vi også gå på trynet, slik som forrige helg. Det var en skikkelig trøkk å få, bare ett poeng mot Palace hadde vært gull nå. Vi kan nå risikere å ha vært blant topp fire fra september til mai, og ryke helt på slutten. Utrolig bittert i så fall. Vinner vi de fire siste tror jeg likevel vi har en fair sjanse, men det er mye men her og vi er avhengige av at spesielt United og Arsenal avgir poeng.

Einar Kvande:
– Vinner vi våre fire gjenværende kamper tror jeg det går, fordi våre argeste konkurrenter fortsatt har noen innbyrdes oppgjør igjen å spille. Det store spørsmålet for meg er om vi er i stand til å vinne alle fire. Jeg sitter med en uggen følelse av at vi ikke er gode nok til å klare det.

KJEMPER:
KJEMPER:  Liverpool kjemper med Manchester United, Manchester City og Arsenal om 3. og 4. plass som gir Champions League neste sesong.

Det går mot slutten av sesongen. Hvem tror du rykker ned, og hvem tar de fire øverste plassene?

Arve Vassbotten:
– Sunderland er nede og Middlesbrough ser ut til å være fortapt, i kampen om den siste nedrykksplassen tror jeg Hull går ned, de har etter min mening en hardere vei enn Swansea de siste rundene. Topp fire er selvsagt mest interessant. Mye skal gå galt om ikke Chelsea og Tottenham havner på 1. og 2. plass. Man Utd har store skadeproblemer, Arsenal har vist hele sesongen at de kan gå på uventede smeller og begge har tøffe kamper igjen, og møter blant annet hverandre. Derfor tror jeg Man City tar 3. plassen og at Liverpool har marginene med seg og tar 4. plass så vidt det er. Men den optimismen vil forsvinne helt om det ikke blir seier på mandag, nå er det ikke flere matchballer igjen å kaste bort. Kun fire seire er godt nok.

Tore Hansen:
– De fire øverste; Chelsea, Tottenham, Manchester City og Liverpool. Jeg velger å være positiv i hodet minst en runde til. De to øverste sier seg selv. Begge fortjener de to plasseringene. Det har vært de to beste klubbene i ligaen i år by far. Vi gir fra oss 3. plassen helt unødvendig føler jeg. Vi hadde den inne, men den går nok likevel til City på styrken i stallen. Det har vært en merkelig sesong. Frem til nyttår synes jeg helt fortjent vi ble regnet som en av de to beste. Etter nyttår har det raknet av forskjellige årsaker og håper vi ror det i land med en fjerdeplass.

– De tre nederste: Sunderland er fortapt – selv med et fotballgeni til rors. Spøk til side, de slitt helt i bunnen av tabellen de 3-4 siste årene og liksom aldri klart å kvitte seg med «bunnstempelet». Middlesbrough slår nok følge med bare 5 seire på 34 kamper hittil. Hvis ikke noe spesielt skjer klarer nok Burnley seg, men spenningen blir om Swansea klarer å bytte plass med Hull? Spørs om ikke det blir et veldig mørkt år for alle fotballfans i Nord-Øst, hvis du ikke kommer fra Newcastle…?

Einar Kvande:
– Jeg tror de tre nederste fra bunnen og oppover blir Sunderland, Middlesbrough og Swansea, men håper at svanene klarer seg på bekostning av Hull, fordi vi alltid spiller elendig og taper i Hull. På tross av svaret mitt på forrige spørsmål makter jeg simpelthen ikke å sette opp en topp fire uten Liverpool, så det må bli: Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool. I nevnte rekkefølge. Jeg tror ikke Tottenham klarer å hente inn Chelsea, og City har det letteste programmet igjen av lagene som kjemper om tredje- og fjerdeplassen.

NEDRYKK:
NEDRYKK:  Sunderland rykket ned i går, og mye tyder på at Middlesbrough følger dem ned.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]