Lallanas skadehistorikk med England

Det er slettes ikke slik at Adam Lallana «alltid» blir skadet på landslaget, men de to siste samlingene har han kommet skadet tilbake.

29. mar 2017 kl 09.38 Arve Vassbotten

Sent i kampen mellom England og Litauen på søndag fikk Adam Lallana en strekken i låret.

I verste fall vil midtbanemotoren være på sidelinjen for Liverpools neste seks kamper mot Everton (h), Bournemouth (h), Stoke (b), West Brom (b), Crystal Palace (h) og Watford (b).

Dermed gjentar historien seg for Lallana, som også ble skadet mot Spania i november. Han scoret etter ni minutter, og forlot banen etter 27 med en lyskeskade. Da hadde han noen dager før spilt i 3-0-seieren mot Skottland.

Lallanas lengste skadeopphold

Det er likevel ikke slik at Lallana «alltid» blir skadet på landslagsoppdrag. Under tiden i Liverpool har han spilt 22 ganger for Landslaget, de to siste gangene er de eneste han har pådratt seg skade på, skriver Liverpool Echo.

Ifølge avisen vil dette bli Lallanas lengste skadeopphold etter at han kom til Anfield.

Kneskaden han hadde da han kom til Liverpool er den som har holdt han lengst på sidelinjen tidligere, men fra han debuterte mot Aston Villa 13. september 2014 er det 20 kamper han har stått over på grunn av skade.

Plaget med lysken

For Lallanas del har det stort sett vært lyskeskader det har dreid seg om.

Han hadde en måneds opphold fra mars til april 2015, da han gikk glipp av fire kamper. I en 18-dagersperiode mellom september og oktober 2016 gikk han glipp av to kamper, og så var det 15 dager på sidelinjen i november-desember der det var tre kamper han ikke kunne spille.

Av andre skader hadde han en hamstringskade som varte i 18 dager der han gikk glipp av fire kamper i januar 2015, en annen lårskade holdt han ute i fire kamper i en 24-dagersperiode i august til september 2015, og han hadde en leggskade som ga 3 kamper på sidelinjen i februar 2016.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]