Oppsummering av søndagens transferrykter:LFC klar for bud på Ox og vurderer stopperduo

Unge engelske landslagsspillere og et alternativ til van Dijk preger spekulasjonene hos engelske søndagsaviser angående Liverpools neste transfergrep.

11. jun 2017 kl 09.51 Torbjørn Flatin

Både Mirror og Express hevder at Liverpool er klare til å tilby £40M for Alex Oxlade-Chamberlain. Det til tross for at 23-åringen, som scoret for England mot Skottland i går, bare har et år igjen med kontrakten på Emirates og vegrer seg for å skrive under et nytt tilbud fra Arsenal som skal være verdt £100.000 i uka. Oxlade-Chamberlain har tidligere gitt uttrykk for at han ønsker å spille i en mer sentral rolle, slik som hans idol Steven Gerrard, isteden ute på flanken hvor Arsene Wenger ofte har plassert ham.

Etter at Liverpool har unnskyldt seg til Southampton og trukket interessen for Virgil van Dijk blir klubben linket til stadig nye midtstoppere. Ben Gibson hos Middlesbrough kan nå være et mål, skriver Mirror. Gibson er blitt 24 år og er kaptein for klubben som rykket ned fra Premier League. Til tross for en skuffende sesong for MBG har Gibson greid å etablere seg i den engelske landslagstroppen. Nevø til eier Steve Gibson er det ventet at prislappen vil være på minst £20M, og Tottenham, West Bromwich og Leicester skal også ha vist interesse.

En mer direkte «erstatning» for van Dijk kan være landsmannen Stefan de Vrij. Nederlenderen har gjort det klart at han ikke kommer til å signere et nytt kontraktsforslag i Lazio. Det gjør at Liverpool er en av klubbene som blir knyttet til 25-åringen, bl.a. i Express.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]