– Liverpool har bruk for Sakho neste sesong

Tidligere U23-manager Michael Beale oppfordrer Jürgen Klopp til å ta Mamadou Sakho inn i varmen igjen.

10. apr 2017 kl 13.02 Einar Kvande

Sakho er som kjent lånt ut til Crystal Palace denne våren. Franskmannen trente og spilte for Beales U23-lag i høst, før han ble sendt til Selhurst Park på lån i januar.

– Det er synd det som har skjedd med Sakho. Begge parter har tapt. Sakho spiller nå for en klubb han er for god til å spille for, mener Beale, som nå er assistentmanager i Sao Paulo.

– Alle er ute etter en venstrebent midtstopper. Dersom han forlater Liverpool permanent, vil det ikke mangle på tilbud. Det er vel mest sannsynlig at han blir solgt, sier Beale til Liverpool Echo.

– Det er trist om partene ikke kan forsones, for jeg tror at Liverpool fortsatt har bruk for Saho. Men Jürgen følte han kunne klare brasene med andre spillere.

– Jeg føler meg sikker på at Liverpool hadde vunnet Europaliga-finalen mot Sevilla i fjor med Sakho på laget.

– Det ville ha forandret alt i Liverpool. De ville ha vært i Champions League denne sesongen, noe som hadde generert ekstra inntekter og lokket bedre spillere til klubben. Kanskje kan ikke Klopp glemme det. Jeg vet ikke hvem som vil komme inn eller hvem som vil forsvinne fra klubben.

Imponerte med gode holdninger

Sakho har imponert stort i Crystal Palace, noe som ikke overrasker Beale i det hele tatt.

– Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjedde mellom Sakho og manageren. Jeg ønsket ikke å vite det. Da han ble degradert til U23-laget sa jeg at så lenge han respekterte meg og U23-spillerne og staben, ville det ikke være noe problem. Han gjorde det og mye mer. Han kom aldri for sent, og jobbet sokkene av seg. Han kunne ikke ha fremstått som mer profesjonell enn han gjorde. Nå ser vi resultatene av den jobben han gjorde sammen med oss, i hans spill for Palace.

– Han spilte foran 1000 tilskuere, og alle var ute etter ham, fordi han var berømt. Hans holdninger var enestående. Jeg har aldri sett noe lignende.

– Vi fikk et veldig godt forhold til hverandre. Han sendte meg en melding da han sluttet seg til Palace, hvor han sa han var fornøyd med overgangen. For et lag som Palace er han en gave sendt fra himmelen. Han er en spiller de normalt ikke ville hatt råd til. Han inspirerer spillerne rundt seg. Han er en av disse spillerne som bare går inn i garderoben og utstråler energi.

– Hans fysiske tilstand var ikke særlig god da han kom til oss på U23-laget. Jeg så Palace sin kamp mot Chelsea, og han var overalt. Hans fysiske tilstand er blitt mye bedre. Vi jobbet hardt med ham, og han klaget aldri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]