Liverpool med sterke kort i forhandlingene

Fansen trenger ikke å frykte at kontrakten til Philippe Coutinho vil ligne på den til Luis Suarez.

24. jan 2017 kl 13.24 Arve Vassbotten

Sju måneder etter at Luis Suarez signerte en ny fire og et halvt års kontrakt med Liverpool i desember 2013, ble han solgt til Barcelona for 75 millioner pund.

Den gang handlet kontraktsforhandlingene mer om å få mest mulig penger for spilleren fra Uruguay, enn å sikre at han ble i klubben lenge. James Pearce i Liverpool Echo, mener situasjonen nå er ganske annerledes når det kommer til Coutinhos nye kontrakt.

Ingen utkjøpsklausul

«Liverpool har ikke startet forhandlinger med brasilianerens representanter for å sikre at de får best mulig pris når de spanske gigantene banker på neste sommer. For det første, vil det ikke bli en utkjøpsklausul - ingen pris som rivaliserende klubber vet de kan by som gjør at de røde blir hjelpeløse i forsøket på å beholde sin ekstremt talentfulle angriper.»

«Siden Coutinhos nåværende avtale varer til 2020, er Liverpool allerede i en sterk posisjon», mener Pearce.

Opp blant de best betalte

Han mener det likevel er fornuftig å gi brasilianeren belønning for den fantastiske innsatsen denne sesongen. Det er to år siden han sist signerte en kontraktsforlengelse, og han har fortsatt et stykke opp til de best betalte spillerne i klubben.

Pearce mener også at til forskjell fra Suarez, har Coutinho aldri selv vist tegn på at han er fristet av å flytte på seg. Liverpool skal også ha et godt forhold til hans agent Kia Joorabchian, som også er agenten til Lucas Leiva.

Klopp har tidligere snakket om viktigheten av at Liverpool blir noe annet enn et steg mot større klubber, men heller den klubben spillerne ønsker å bli værende i. Og håpet er at det er en tankegang Coutinho vil omfavne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]