Liverpool snillest i Premier League

De røde fra Anfield topper fair play tabellen for 2016/17, hvor det blir regnet gule og røde kort. Kan du tippe hvilket lag som har suverent flest kort?

23. mar 2017 kl 18.51 Torbjørn Flatin

Liverpool har pådratt seg 46 gule kort på de 29 kampene i Premier League så langt. Det er ikke færrest i ligaen, men Southampton (40), Bournemouth (41), Arsenal (44) og Hull (45) har i tillegg minst to røde kort.

Hull har for eksempel fått fire direkte røde kort, som er mest sammen med Manchester City. Utvisning etter å ha fått to gule toppes av Sunderland og West Ham med tre marsjordre hver.

Klubbene som ikke har sett rødt denne sesongen er Liverpool, Swansea, Tottenham, Chelsea, Middlesbrough, West Bromwich og Crystal Palace.

Flest gule kort har Watford med 68, foran Crystal Palace (62), West Bromwich (57), Manchester City (56), West Ham (56), Manchester United (56) og Middlesbrough (56).

Hvis en regner sammen gule og røde topper Liverpool tabellen for Fair Play med 46 poeng, foran Swansea (47), Southampton (48) og Bournemouth (52). Everton, Tottenham og Chelsea følger et poeng etter, og Arsenal ytterligere et poeng etter der igjen. Av de øvrige lagene i topp seks er Manchester United nr. 13 med 59 poeng og Manchester City nr. 19 med 76 poeng. Nokså klart i bunnen er Watford med 81 poeng.


Henderson i faresonen

Hos Liverpool har Jordan Henderson 8 gule kort, etter at Hendo før jul var den eneste som så langt har måttet sone en suspensjon for de røde etter 5 oppnådde kort.

10 gule kort til og med søndag 9.april gir to kampers karantene, og kapteinen er den eneste på Anfield som risikerer å komme over den streken angående advarsler. Jordan kan ikke få mer enn et gult kort på de tre kommende kampene mot Everton, Bournemouth og Stoke dersom han ikke skal måtte sone igjen.

De neste på lista til Liverpool er Emre Can, Dejan Lovren og James Milner med 5 gule.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]