Liverpools største benkesliter

Alberto Moreno har spilt 35 færre kamper enn i fjor, og går en veldig usikker tid i møte.

10. apr 2017 kl 18.34 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp gjorde et svært overraskende laguttak på lørdag mot Stoke. Nathaniel Clyne ble flyttet over på venstreback og Trent Alexander-Arnold tok høyrebacken - da James Milner igjen spilte på midtbanen.

For en annen spiller var nok det laguttaket en ny pekepinn på at han nok trenger å se seg om etter en ny klubb til sommeren. Alberto Moreno ble nemlig igjen sittende på benken i 90 minutter for Liverpool.

823 minutter

Det er en posisjon venstrebacken han er blitt vant til å ha denne sesongen. Moreno har bare spilt 823 minutter, og bare 283 av dem i Premier League, ifølge tall fra Transfermarkt.

Blant de tradisjonelle førstelagsspillerne er han den med færrest kamper, bare spillerne som er kommet opp fra akademiet har fått mindre spilletid.

Åtte kamper har 24-åringen startet, bare to av dem i Premier League, og sju ganger har han kommet inn, alle de også i serien. Hele 26 ganger har han vært på benken, uten å komme inn viser Liverpool.nos sesongstatistikk.

Moreno spilte hele sesongens første kamp mot Arsenal, men kampen mot Crystal Palace er den eneste andre kampen i Premier League han har startet. I FA-cupen spilte han begge kampene mot Plymouth, og mot Wolves. Og i ligacupen spilte han mot Derby, Tottenham og Leeds.

Fra 50 til 15 kamper

Til sammenligning spilte Moreno i fjor 4149 av 5790 minutter i alle turneringer.

Han spilte 45 kamper fra start, og kom inn i 5, og var dermed på banen i 71,7 prosent av kampene. Nå er det tallet 22,3 prosent, skriver This is Anfield.

I sin første sesong etter at han kom for 12 millioner pund fra Sevilla, spilte han 37 kamper fra start og fire som innbytter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]