Liverpool U23:Dejan Lovren spilte 75 minutter da Liverpool vant

Liverpool vant 2-0 og Dejan Lovren kom seg problemfritt gjennom 75 minutter i comebacket. Vi fulgte kampen.

13. mar 2017 kl 19.18 Arild Skjæveland

Komfortabel seier

Liverpool hadde ingen problemer med å ta tre poeng hjemme mot Chelsea i kveld. Gjestene fra London skapte knapt sjanser, så det ble et komfortabelt comeback for Dejan Lovren, som spilte 75 minutter i sin første kamp siden januar. Det han måtte ta seg av gjorde han greit, og kroaten bør være aktuell for laget mot Manchester City til helgen.

For Liverpool var det spesielt to spillere som pekte seg ut. Trent Alexander-Arnold var banens desidert beste, og det meste Liverpool skapte kom fra hans høyrekant. I tillegg scoret han et glimrende frisparksmål. Den andre som imponerte, var Marko Grujic. Serberen har hatt en tøff vinter, men var tilbake sist, og spilte i kveld hele kampen. Der fikk han gang på gang vist frem sin glimrende pasningsfot, som skapte mye trøbbel for Chelsea.

Alt i alt en god kamp av de røde, som ikke spiller flere kamper i PL2 denne måneden.

2. omgang

93. min: Der var det slutt. Liverpool vinner 2-0

92. min: Whelan erstatter Randall.

90. min: Det legges til tre minutter.

88. min: For en sjanse! Grujic gir (igjen) til Alexander-Arnold. Han slår hardt inn. Det blir blokkert, men Harry Wilson kaster seg og avslutter på hel volley på returen. I tverrleggeren! Den hadde fortjent mer.

84. min: Randall er for sein i en takling og må i boka.

82. min: Jürgen Klopp har sett nok, og forlater stadion.

81. min: Virtue har spilt ferdig og erstattes av Jordan Williams.

80. min:Trent Alexander-Arnold er frempå igjen, og nok en gang er det Marko Grujic som står bak. Mye har handlet om de to i kveld.

75 min: Dejan Lovren har spilt ferdig. Nathaniel Phillips kommer inn. Lovren har spilt en god og ryddig kamp i sitt comeback. Han hadde ikke de store utfordrende, men fikk forhåpentligvis nok minutter på banen til at han vil være aktuell for det som skal skje på Etihad Stadium på søndag.

74. min: 2-0! Trent Alexander-Arnold tar frisparket, og setter det over muren og ned i det venstre hjørnet. Et klassefrispark fra banens beste spiller.

73. min: Grujic gir til Randall, som blir tatt. Liverpool har frispark i glimrende posisjon for Harry Wilsons venstrebein.

69. min: Grujic med nok en strålende ball. Denne gang til Ojo. Han har god tid, og slår knallhardt inn i feltet. Brewster er først på ballen, men får ikke avslutningen på mål.

58. min: Alexander-Arnold river ned Scott og får det gule kortet.

54. min: Chelsea med sitt beste angrep for kampen, når Randall blokkerer forsøket til Scott. Brewster snapper opp ballen på Liverpools 16-meteren og går på et voldsomt raid, nesten til motsatt 16 meter, før han blir felt. Frisparket blir det ikke noe av. Fortsatt 1-0.

48. min: Ojo parkerer Kyle Scott, som bare må sette ut en fot for å stoppe Liverpool-vingen. Scott får det gule kortet.

45. min: Chelsea setter i gang den andre omgangen.

Pause

Liverpool leder fullt fortjent 1-0 til pause, etter en omgang hvor de røde har hatt mesteparten av spillet og er laget som har skapt sjanser. Chelsea har hatt en halvsjanse som Joe Gomez fikk blokkert tidlig i omgangen, men ellers har alt handlet om Liverpool.

Trent Alexander-Arnold har nok vært banens beste spiller, og høyrebacken er involvert i svært mye av det rødtrøyene skaper fremover. Han har alltid plass, og er ikke redd for å utfordre. Det var også han som skaffet straffesparket som førte til 1-0 og Harry Wilsons 25 (!) scoring for sesongen.

Dejan Lovren har hatt et ganske rolig comeback. Den skadde ryggen hans fikk seg en test tidlig i omgangen, men det så ut til å gå fint for kroaten, som spiller sin første kamp siden 31. januar. Marko Grujic gjorde comeback sist, og har imponert i førsteomgangen. Stor fysisk tilstedeværelse, men har også en pasningsfot og kreativitet som har skapt en del sjanser de første 45 på Prenton Park.

1. omgang

45. min: Dommeren blåser av.

44. min: Alexander-Arnold får god tid, og slår et meget bra innlegg. Marko Grujic når nesten frem, mens den kommer litt brått på Brewster. Brukbar sjanse for vertene.

37. min: Ny flott ball ut mot høyre - denne gang fra Joe Gomez. Trent Alexander-Arnold kommer seg nok en gang til linja, og får slått inn. Det klareres til nok en corner.

25. min:Også Steven Gerrard har tatt turen i kveld, og sitter på tribunen. Trent Alexander-Arnold og Marko Grujic har imponert så langt i kveld.

22. min: 1-0 Liverpool! Harry Wilson er sikker fra 11 meter, og banker ballen ned i det høyre hjørnet med venstrefoten. Glimrende straffe. Hans 25. mål denne sesongen.

21. min: Marko Grujic slår en glimrende ball til Trent Alexander-Arnold på motsatt kant. Han går forbi to Chelsea-spillere, og den siste stikker frem en fot og feller Liverpool-backen. Straffe til Liverpool!

20. min: Marko Grujic finner Ojo ute på kanten. Han spiller ballen forbi Chelseas høyreback, og blir så meid ned. Ojo må ha behandling, og bytte sko, men det går bra med vingen. Frisparket er godt slått inn i feltet, men ingen røde når frem.

11. min: Dejan Lovren vinner en hodeduell, og lander tøft. Han måtte som kjent stå over gårsdagens kamp mot Burnley med en ryggskade, men ser ut til å klare seg fint.

9. min: Kevin Stewart roter bort ballen, og Chelsea kontrer. Joe Gomez er våken og får blokkert forsøket fra Quintero.

8. min: Strålende angrep. Joe Gomez spiller til Harry Wilson. Wilson spiller vegg med Matt Virtue, og avslutter på direkten inne i feltet. Forsøket hans går like til side for lengste stolpe. Kampens klart største sjanse så langt.

6. min: Sheyi Ojo får ballen ute på venstrekanten. Det ser ut til at han prøver å slå et innlegg, men det blir mer som et skudd. Ballen seiler like til side for mål, men dommeren sier at ballen har vært ute.

1. min
:Jürgen Klopp og Pep Lijnders sitter på tribunen, og ser Liverpool sette i gang kampen. Chelsea har kun tre innbyttere, fordi førstelaget spiller FA cup mot Manchester United i kveld, mens de yngre på U18 skal spille FA Youth Cup i morgen.

Liverpools lag:

Kelleher, Alexander-Arnold, Lovren (Phillips 75), Gomez, Randall (Whelan 90), Stewart, Grujic, Wilson, Virtue (J. Williams 81), Brewster, Ojo

Benk: J. Williams, B. Williams, Whelan, T. Gomes og Phillips.

Chelsea sitt lag:

Collins, Dasilva, Nartoy, Colley, Panzo, Sammut, Gallagher, Scott, Taylor-Crossdale, Christie-Davies, Quintero.

Benk: Brown, Thompson, Jameson

Dejan Lovren måtte stå over gårsdagens 2-1 seier mot Burnley med en smell i ryggen, men er allerede tilbake på banen og starter kveldens kamp mot Chelsea U23. Dette blir hans første kamp siden han møtte nettopp Chelsea, for førstelaget, 31. januar.