Man Utd bak selv med hengekamper

Selv med to og tre hengekamper på Liverpool, vil ikke Man Utd eller Arsenal gå forbi på poeng.

1. apr 2017 kl 18.37 Arve Vassbotten

Liverpool-fansen kunne glede seg over seier mot erkerivalen på andre siden av Stanley park lørdag. Men 3-1-seieren mot Everton, var ikke det eneste resultat som gikk Liverpools vei denne lørdagen.

Chelsea tapte 2-1 for Crystal Palace og Manchester United spilte 0-0 mot West Brom.

Dårligere målforskjell

Det siste resultatet gjør at Mourinhos gutter ligger på 5. plass med 53 poeng på 28 spilte kamper. Liverpool ligger nå på tredjeplass, og har på sin side 59 poeng etter 30 kamper.

Man Utd kan dermed potensielt komme opp på lik poengsum som Liverpool, men har mye dårligere målforskjell med +19, mens Liverpool har +27. Så det skal scores voldsomt mange mål i de kampene om Old Trafford-gjengen skal ta igjen Liverpool.

Arsenal har tre kamper til gode på Liverpool, og spiller mot Manchester City på søndag. Wengers menn står med 50 poeng og kan i likhet med Man Utd potensielt klatre opp til 59 de også. Arsenal er nærmere å kunne ta igjen Liverpool, da de står med 22 pluss i målprotokollen.

Manchester City har 57 poeng og 28 kamper spilt, og vil klatre tilbake på tredjeplassen med seier mot Arsenal. Tottenham befestet sin posisjon på andreplass etter 2-0-seier mot Burnley lørdag.

Tøft kampprogram for begge

Man Utds neste kamper i Premier League er mot Everton (h), Sunderland (b), Chelsea (h), Burnley (b), Man City (b), Swansea (h), Arsenal (b), Tottenham (b), Crystal Palace (h), samt en kamp mot Southampton (b) som ikke er satt opp ennå. I tillegg spiller de i Europa League.

Arsenal neste kamper er mot Man City (h), West Ham (h), Crystal Palace (b), Middlesbrough (b), Leicester (h), Tottenham (b), Man Utd (h), Stoke (b), Everton (h), og i tillegg er det ikke satt opp dato for Sunderland (h) og Southampton (b).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]