Matip ble hjemme

Joël Matip har ikke reist til Plymouth sammen med resten av Liverpool-troppen.

18. jan 2017 kl 11.22 Einar Kvande

Liverpool har bestemt seg for ikke å benytte Joël Matip i kveldens omkamp mot Plymouth Argyle.

Den tidligere Schalke-stopperen var ikke med i troppen som fløy til Exeter onsdag morgen, ifølge Liverpool Echo.

Fotballforbundet til Kamerun har tydeligvis ikke tenkt å gi seg i striden med Matip og Liverpool, og har lagt ut en pressemelding der de sier at de ikke ønsker å kommentere saken mens Afrikamesterskapet pågår.

Liverpool har rådført seg med advokater, og bestemt seg for å ikke risikere noen straff fra FIFA ved å benytte Matip mot Plymouth.

Hadde Jürgen Klopp benyttet Matip i cupkampen, kunne det ha endt både med en kraftig bot og klubben kunne til og med blitt kastet ut av cupen.

Matip vil fortsette å trene på Melwood de kommende dagene, i håp om at han kan få grønt lys av FIFA til å spille ligakampen mot Swansea på lørdag.

FIFA vil på fredag avgjøre om de skal åpne sak mot Matip, eller la ham få spille for klubben sin mens Afrikamesterskapet pågår. Dersom FIFA ber sin disiplinærkomite se på saken kan det gå 10 dager før man får en endelig avklaring.

Lucas klar til innsats

Liverpool Echo melder at både Daniel Sturridge og Philippe Coutinho er med i troppen som har reist til Devon. Andre spillere som har reist til sørkysten er Ragnar Klavan, Divock Origi, Alberto Moreno, Joe Gomez og Kevin Stewart.

Lucas Leiva fikk også klarsignal til å reise, etter å ha blitt kvitt kneplagene som holdt ham ute av kampen mot Manchester United i helgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]