Matip er klar for spill igjen

FIFA har avvist saken rundt Joël Matip og landslaget, og dermed er han klar for spill igjen.

20. jan 2017 kl 22.34 Arve Vassbotten

FIFA har avvist saken med Joël Matip, og dermed skal krangelen mellom spilleren, Liverpool og det kamerunske landslaget være over, skriver Tony Barrett i joe.co.uk.

Dermed kan Matip igjen være aktuell for laget som møter Swansea lørdag klokka 13.30. FIFA har avgjort at det at Matip har gitt seg som landslagsspiller er godkjent, selv om Kameruns fotballforbund mener noe annet.

Matip har gått glipp av de to siste kampene mot Manchester United og Plymouth fordi Liverpool ikke har tatt sjanse på å bruke han før situasjonen var avklart. Klubben ville ikke risikere sanksjoner som kunne gitt trekk i poeng, eller å bli kastet ut av FA-cupen.

Ba FIFA om råd

Oppdatering: Liverpool har nå også bekreftet at Matip er klar for spill.

«Liverpool kan bekrefte at alle anklager mot klubben og spiller Joël Matip har blitt avslått av FIFA etter en bekreftelse i kveld.»

«Klubben hadde bedt FIFA om å gi veiledning i om Matip kunne spille etter klager fra FECAFOOT til FIFA om uttak til det kamerunske landslaget i Afrikamesterskapet. Etter FIFAs kjennelse er spilleren igjen tilgjengelig for spill», skriver klubben på sine hjemmesider.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]