Liverpool U23 - Ipswich U23 3-0Matip og Moreno spilte en time for U23-laget

Matip og Moreno fikk 60 minutter. Stewart og Gomez fikk 90 minutter. Strålende U23-debut av Rhian Brewster. Liverpool er videre til cupdelen av Premier League Cup med to kamper igjen i gruppespillet.

22. jan 2017 kl 13.27 Einar Kvande

– Jeg er godt fornøyd. Vi gjorde tre mål, og kunne hatt et par til også. Seniorspillerne opptrådte veldig profesjonelt. Både Joël Matip og Alberto Moreno var strålende i den timen de spilte. Paulo Alves spilte en hel kamp og scoret mål, noe jeg er glad for. Rhian Brewster fikk vist at han er en god spiller. Han er et stort talent. Nå må han bare ta steg videre gjennom hardt arbeid på trening. Jeg er glad han fikk et mål. Ben Woodburn var også skarp, og fikk virkelig vist sine kvaliteter den siste halvtimen, uttalte trener Mike Garrity etter kampslutt.

Det gjenstår to runder av gruppespillet i Premier League Cup, men Liverpool er allerede videre til cupspillet etter en komfortabel 3-0 seier over Ipswich. De røde kontrollerte begivenhetene fra ende til annen, og seieren kunne fort ha vært dobbelt så stor. For Jürgen Klopp var det viktig at Joël Matip og Alberto Moreno fikk en time med kamptrening, mens Joe Gomez, Kevin Stewart og Ben Woodburn spilte hele kampen. 17 år gamle Rhian Brewster var imidlertid kampens store spiller. Her har Liverpool et virkelig stortalent på gang. En rask og hardskytende spiss som er meget robust og sterk for alderen.

Sluttrapport

90.min: Keeper Michael Crowe gjør en ny strålende redning på en avslutning fra Woodburn.

90.min: Ipswich-keeperen med en god redning på et lavt skudd fra Ben Woodburn. Tre minutter er lagt til.

90.min: Harry Wilson kommer seg bak Ipswich-forsvaret, men avslutningen går via en Ipswich-spiller og like utenfor. Corner for vertene.

87.min: Gomez spiller fri Whelan med en nydelig pasning, men venstrebacken er dessverre i offside.

MÅL
MÅL  Ben Woodburn scorer mot Ipswich Town.

82.min: 3-0 BEN WOODBURN. Unggutten setter ballen kontrollert i mål fra kloss hold, etter et innlegg fra venstre fra innbytter Matty Virtue. Like før ropte Paulo Alves på straffespark, uten å få det.

79.min: Strålende forspill av Ben Woodburn, som setter opp Harry Wilson foran nærmest blankt mål, men Wilson bommer på ballen.

77.min: 17 år gamle Rhian Brewster har hatt en strålende debut for U23-laget. Erstattes av Matty Virtue.

76.min: Ojo skyter utenfor når han blir spilt fri alene med keeper. Stor sjanse!

75.min: Paulo Alves skyter fra 20 meter, men Ipswich-keeper Lowe redder komfortabelt.

74.min: Brewster fyrer løs fra 16 meter. Over.

72.min: Midtstopper Williams med en strålende lang pasning i retning Ojo, men vingen får ikke kontroll på ballen når han skal ta ned lærkula.

69.min: Ben Woodburn på raid skyter i stolpen. Paulo Alves skyter returen mot mål, og Brewster styrer ballen inn. Det vinkes imidlertid for offside på Brewster.

68.min: Brewster med et knallhardt volleyforsøk fra skrått hold. God redning av Ipswich sin keeper.

66.min: Ipswich-bytte. Ben Folami inn for Conor McKendry.

65.min: Paulo Alves skaffer Liverpool et hjørnespark, som tas raskt.

63.min: Kevin Stewart forsøker seg på et skudd på direkten fra 20 meter. Forsøket blokkeres til innkast.

63.min: Whelan får frispark like utenfor 16-meteren, ute på siden.

61.min: Matip og Moreno har spilt den avtalte timen, og erstattes av Jordan Williams og Corey Whelan.

60.min Ipswich bytter. Teddy Bishop ut. Tristan Nydam inn.

59.min: Matip header over på et frispark fra Moreno.

54.min: Grabara glir på corneren, men Liverpool slipper med skrekken.

54.min: Grabara med en god redning til corner, når Patterson blir spilt fri.

53.min: Kamil Grabara redder Joël Matip når midtstopperen slår et for løst tilbakespill.

51.min: Alberto Moreno skyter i nettveggen fra kloss hold, etter godt forarbeid av Paulo Alves.

50.min: Ipswich-keeper Crowe er våkent ute og fanger et fremspill i retning Wilson.

48.min: Connor Randall skyter lavt utenfor venstre stolpe fra snaue 16 meter, etter godt forarbeid av Rhian Brewster.

47.min: Grabara fanger enkelt et forsøk fra Bishop fra langt hold, som Ipswich-spilleren ikke får særlig kraft bak.

46.min: Rhian Brewster sparker i gang annen omgang.

Liverpool har dominert fullstendig de første 45 minuttene, og har presset Ipswich bakover på banen gjennom hele omgangen. To fine mål av Paulo Alves og Rhian Brewster er det blitt, men Liverpools dominans har vært såpass stor at det ikke hadde vært noe å si på om ledelsen hadde vært dobbelt så stor.

Pauserapport

45.min: Ett minutt er lagt til. Ojo avslutter fra skrått hold. Igjen er Ipswich sin keeper med på notene.

45.min: Brewster med en nydelig ball til Matip. Midtstopperen er helt oppe i angrep, og legger hardt inn fra høyre. Ipswich sin keeper får ballen unna.

41.min: Woodburn skyter utenfor fra langt hold.

39.min: Ojo skaffer Liverpool en corner.

35.min: Først roper Brewster på straffe, deretter får Wilson en avslutning fra kloss hold reddet av Ipswich sin keeper.

32.min: Ben Woodburn med et nydelig innlegg fra høyre. Ipswich header ut til corner.

LOVENDE SPILLER
LOVENDE SPILLER  Unge Rhian Brewster gratuleres med scoring av Alberto Moreno.

29.min: 2-0 RHIAN BREWSTER. Unggutten skyter på direkten fra 14-15 meter på en mislykket klarering fra Ipswich. Ballen treffer hælen til en forsvarer, skifter retning og går i mål.

25.min: Ipswich spiller seg gjennom på en kjapp kontring, men avblåses for offside.

22.min: Harry Wilson skyter utenfor etter å ha avansert til en god posisjon.

19 min: 1-0 PAULO ALVES. Alberto Moreno med en nydelig crosser til Wilson. Han finner Woodburn, som i sin tur finner Alves inne i feltet. Sistnevnte setter ballen elegant i krysset.

18.min: Connor Randall legger inn fra høyre, og Ipswichs keeper bokser Harry Wilsons lave heading til corner.

15.min: Rhian Brewster med en nydelig pasning til Harry Wilson, men sistnevntes lave avslutning fra kloss hold går rett i en Ipswich-spiller. Kampens største sjanse så langt.

13.min: Wilson mottar ballen i god posisjon på 16 meter, men nøler og får ikke avsluttet.

11.min: Frisparket går rett i muren.

10.min: Paulo Alves lager frispark like utenfor 16-meteren. Farlig posisjon.

9.min: Liverpool tar en rask corner, og Sheyi Ojo skjærer inn og slår inn foran mål. Ipswich får ryddet unna.

8.min: Harry Wilson skyter fra 20 meter. Keeper kaster seg og bokser ballen til corner.

7.min: Ipswich med kampens første sjanse, men det lave innlegget fra venstre blir blokkert av en Liverpool-forsvarer.

5.min: Liverpool har lagt press på gjestene, og stort sett holdt spillet inne på gjestenes banehalvdel så langt i kampen.

1.min: Gjestene fra Ipswich tar avspark på Prenton Park.

Vi oppdaterer forløpende fra Liverpool U23 sin hjemmekamp mot Ipswich Town i Premier League Cup. Avspark på Prenton Park klokken 14.00.

Joël Matip starter noe overraskende kampen, etter at han bare fikk et par minutter på banen på overtid av gårsdagens ligakamp mot Swansea. Matip har vært ute i seks uker med en ankelskade, og trenger sårt kamptrening.

Joe Gomez, Alberto Moreno og Ben Woodburn starter også for Mike Garritys lag i dag.

Liverpools lag: Grabara, Randall, Moreno, Gomez, Matip, Stewart, Wilson, Woodburn, Brewster, Alves, Ojo.

Reserver: Williams, Kelleher, Whelan, Masterson, Virtue

En seier i dag betyr at Liverpool vil være klare for cupspillet i Premier League Cup.

Unge Rhian Brewster debuterer for Liverpool U23 i dag.