McDermott fikk slag

Terry McDermott måtte i desember behandles for slag.

27. mar 2017 kl 19.31 Arild Skjæveland

I desember fikk Terry McDermott slag, bare dager etter sin 65-årsdag.

Liverpool-legenden som vant tre Europacuper og fem ligatitler i tiden sin på Anfield, merket at han slet med taleevnen og hadde en prikkende følelse i leppa. Han oppsøkte sykehuset, og etter 48 timer med undersøkelser måtte han på operasjonsbenken, skriver The Mirror.

Operasjonen varte i tre timer, og ble utført i Newcastle. 65-åringen var på beina til jul.

1978:
1978:  Terry McDermott og Emlyn Hughes på Wembley etter ligacupfinalen mot Nottingham Forest.

– En erfaring som dette gjør at du ser annerledes på livet. Jeg hadde et lite slag, fordi en av blodårene i halsen min var 69 prosent blokkert. Dersom det ikke hadde blitt undersøkt og behandlet umiddelbart, hadde jeg fått et skikkelig slag, sier han til The Mirror.

I sin spillekarriere fikk han 329 kamper og scoret 81 mål for Liverpool, fra midtbaneposisjon.

Operasjonen var vellykket, og han takker det britiske helsevesenet NHS.

– I tider som nå, hvor helsevesenet skaper overskrifter for alle slags ulike grunner, kan jeg bare si at NHS gjør meg stolt av å være britisk, og jeg kan ikke takke dem nok. De fikk til og med smuglet meg ut av sykehuset slik at avisene ikke fikk vite hvorfor jeg hadde vært innlagt.

– Noen kom opp med den smarte ideen med å rulle meg ut med det ene benet løftet, slik at det skulle se ut som en gammel fotballrelatert skade som var blitt fikset. Jeg har vært veldig heldig, og det vet jeg. Kona mi Carole ringte 111 for å beskrive symptomene mine, og rådgiverne fra NHS be om å få snakke med meg direkte.

– Da jeg protesterte med at Manchester City skulle spille mot Celtic i Champions League på TV den kvelden, og at jeg ønsket å se den, fikk jeg klar beskjed om å glemme det og komme meg rett på sykehus, sier 65-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]