Før kamp i motstanderleiren:Mer kynisme hos Bournemouth

Foran forrige møte ble gjestene sammenlignet med Barcelona. Nå har de gått «back-to-basic».

4. apr 2017 kl 14.43 Arve Corneliussen

– Vi spiller bra. Nå er vi i gang igjen. Eddie Howe sa i et intervju nylig at vi måtte gå «back-to-basic» – jobbe litt hardere, og gjøre ting litt enklere. Vi har blitt litt mer kyniske, istedenfor den pasningsfotballen vi prøvde på før, forklarer André Fayen, leder i Bournemouths norske supporterklubb.

Kveldens gjester fikk en grusom start på 2017. De måtte vente helt til 11. mars før de vant en kamp, og slapp inn 21 mål på åtte ligakamper. Med det raste de fra 9.- til 14. plass, ifølge statistikk fra Premierleague.com.

Nå har de fire kamper uten tap, holdt nullen i to av kampene, og klatret til 11. plass.

– I denne kampen forventer jeg et dominant Liverpool-lag, med et Bournemouth som prøver å presse og tvinge frem tabber. Jeg tror ikke vi kommer til å legge oss lavt bevisst, men at Liverpool kommer til å spille oss dype. Mulighetene våre ligger i kontringene, mener Fayen.

Frasers gjennombrudd

I 4-3-kampen i desember kom skotske Ryan Fraser inn i det 55. minutt. Deretter skaffet han straffe, scoret, og slo den målgivende pasningen til 3-3-målet. Før kampen hadde han bare startet to ligakamper denne sesongen, mens han har startet 13 etter.

– Der var Fraser på maks. Han spiller ikke slik hver kamp, men han er årets lyspunkt i Bournemouth. Etter den kampen har han så å si vært fast på laget. Det var den plassen Jordon Ibe skulle ta, men Fraser har gjort den til sin egen, forteller supporterlederen.

Ibe har bare startet én ligakamp i samme periode.

– Ibe er ute. Han gjør det ikke bra nok når han får muligheten. Det blir for mange feil, og for mye fiks-faks. Da blir det vanskelig for han.

LITEN:
LITEN:  Ifølge Transfermarkt er Ryan Fraser 163 cm. Denne sesongen har han tre mål og to målgivende på 20 kamper i ligaen. Forrige målpoeng kom for sju runder siden, da han slo en målgivende pasning mot Everton.

Sammen med Fraser, trekker Fayen frem Joshua King som en av spillerne som har stått frem. Nordmannen er lagets toppscorer med elleve mål, der sju av dem har kommet de sju siste kampene.

– King er hovedårsaken til poengene vi har plukket i det siste. Da han kom var han en spiller supporterne klaget mye på, og nå er han en spiller supporterne rister på hodet for når han blir byttet ut. Det sier mye om utviklingen hans.

Likevel mener Fayen at Bournemouth har et spissproblem. Han etterlyste blant annet forsterkninger på topp foran forrige kamp mot Liverpool. I ettertid har de også mistet Callum Wilson, som er langtidsskadet.

– Å miste Wilson var helt klart et slag. Nå har vi bare én spiss som er god nok, og det er King. Afobe holder mål som back-up, men ikke noe mer, mener Fayen.

Wilshere benkes

Supporterlederen forklarer at Eddie Howe har justert fra 4-2-3-1 til 4-4-1-1 de siste kampene. Dermed har Arsenals utlånssoldat, Jack Wilshere, bare spilt som innbytter.

– Det har ikke noe med nivået hans å gjøre, for når han spiller er han fenomenal. Jeg tror Howe føler seg ganske sikker på å unngå nedrykk nå, og heller vil satse på spillerne han vet er med neste sesong. Det kan også ha med formasjonsbyttet å gjøre, men jeg vil ha Wilshere inn istedenfor Gosling for eksempel, sier Fayen.

Howe bekreftet at Andrew Surman mister oppgjøret på Anfield, noe Fayen frykter kan bli et hardt slag.

– Han er veldig viktig for oss. Når Liverpool har mye ball, er han den som kan holde på ballen slik at vi ikke bare blir løpende mellom. Surman er midtbanegeneralen, konstaterer han.

MIDTBANEGENERAL:
MIDTBANEGENERAL:  Sør-Afrikanske Andrew Surman ligger an til å miste resten av sesongen. Han har startet 20 Premier League-kamper og slått én målgivende pasning.

Sårbart forsvar

Bare Hull og Swansea har sluppet inn flere mål enn onsdagens gjester. 54 mål på 30 kamper, der 31 av målene er sluppet inn på bortebane.

– Liverpool må bare gjøre det de er gode på, nemlig å presse forsvaret vårt. Mot topp-seks-lagene har det ofte blitt en krig foran vårt eget mål, der forsvarsspillerne flyr og kaster seg i feltet. Artur Boruc har blitt månedens spiller i Bournemouth tre ganger denne sesongen. Det sier litt om hvor mye han har å gjøre.

– Mange supportere skrek på Boruc i fjor, men han har hevet seg.

Forsvarsproblemene ble ikke bedre av at Chelsea bestemte seg å kalle tilbake mannen som ble matchvinner mot Liverpool, Nathan Aké.

– Chelsea har nesten ikke brukt han, så det var en overgang jeg ikke skjønte mye av. Da han dro mistet vi helt klart mye defensivt, men også noe offensivt. Den overgangen beviser at vi trenger forsterkninger bak.

Blant annet har kaptein Simon Francis blitt plassert tilbake på stopperplass etter Aké dro.

– I Francis har vi en stopper som egentlig er høyreback. Egentlig vil jeg ikke sette fingeren på én forsvarsspiller, for de gjør det bra som enkeltspillere. Men totalpakken er ikke god nok. Vi savner en leder som tar grep, og det var den typen Aké var.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]