Møter et Tottenham i knallform

Laget som er nærmest Chelsea på tabellen er ubeseiret på sine ni siste ligakamper.

8. feb 2017 kl 13.09 Marius Rabben

Liverpool jakter på den første trepoengeren i 2017 når Tottenham kommer på besøk lørdag ettermiddag. Mauricio Pochettinos mannskap er imidlertid i langt bedre slag enn de røde om dagen.

London-klubben vant sine tre første ligakamper etter årsskiftet, inkludert mot Chelsea (2–0), og unngikk tap mot Manchester City (2–2) borte i påfølgende runde.

I Sunderland for en drøy uke siden ble de riktignok holdt til 0–0, men en straffescoring av toppscorer Harry Kane mot Middlesbrough (1–0) lørdag sørget for at de er tilbake på seierssporet.

Fire poeng skiller

På den såkalte formtabellen – en oversikt over de seks siste kampene – har ingen tatt flere poeng enn Spurs, som sammen med Everton har fire seire og to uavgjort.

Etter 24 ligarunder bekler Tottenham andreplassen i Premier League, ni poeng bak Chelsea, og har fire poeng ned til femteplasserte Liverpool.

De liljehvite har ikke tapt siden Manchester United slo dem 1–0 på Old Trafford i desember, og sammen med 1–2 mot Chelsea på Stamford Bridge i november er det de eneste nederlagene deres i Premier League denne sesongen.

Møtene med Liverpool har imidlertid ikke vært like imponerende de siste årene.

Ingen Spurs-seier siden 2012

I oppgjøret på White Hart Lane i tredje runde i august reddet Danny Rose uavgjort etter at James Milner hadde gitt gjestene ledelsen på straffe.

Det var faktisk åttende gang på rad de gikk av banen uten seier mot de røde. Den rekka strakk seg for øvrig til ni da Daniel Sturridge sendte dem ut av ligacupen på Anfield i

RØD JUBEL:
RØD JUBEL:  Liverpool vant 2–1 da Tottenham ble slått ut av ligacupen i oktober.

Lagene har spilt uavgjort i alle de tre siste ligakampene innbyrdes. I forkant vant Liverpool fem strake ganger, og man må tilbake til november 2012 for å finne forrige Spurs-seier. Den gang sto Gareth Bale og Aaron Lennon for målene i 2–1-seieren i hovedstaden.

Sist londonerne vant foran The Kop, var da Rafael van der Vaart og Luka Modric ordnet 2–0 i mai 2011.

Nå står de overfor et Liverpool-lag med én seier på totalt ti kamper i 2017, noe som er den svakeste starten på et kalenderår siden 1954.

Jürgen Klopp og mannskapet kan likevel vise til en svært imponerende statistikk mot topplagene. Unngår hjemmelaget tap til helga, vil Klopp stå med kun ett tap på 20 oppgjør mot topp-seks-klubbene i perioden som rød manager.

Avspark mellom Liverpool og Tottenham på lørdag er klokka 18.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]