Pressekonferanse før Wolves-kampen:– Kommer ikke til å gjøre ti endringer på laget

Manageren pratet blant annet om Sturridge, lagets selvtillit, Markovic og skadesituasjonen.

27. jan 2017 kl 14.21 Marius Rabben

Etter å ha gått på to strake hjemmetap skal Liverpool nå måle krefter mot Wolverhampton på Anfield i FA-cupen. Klopp kom i ettermiddag med siste nytt før kampen.

Om muligheten for januarhandel

– Hvis du ønsker, så kan jeg si ja, og du kan skrive Liverpool på skjermen din, men det er ikke sannsynlig.

Om Sturridge

– Etter Southampton-kampen syntes jeg det var en god kamp for Daniel. Han var involvert fra første til siste sekund. Vanligvis handler det ikke om fart eller ei, men at han scorer to ganger (på de sjansene). Men han er et menneske.

– Daniel er i den beste alderen for en fotballspiller, og dersom kan kan holde seg skadefri, så klarer han seg fint.

Om det taktiske

– Mellom kampene får vi ikke gjort så mye. I går handlet det om restitusjon, i dag er det en ny dag med restitusjon, og i morgen skal vi spille igjen. Sånn er det. Når man har kvaliteter, handler det om å få fokuset tilbake på forskjellige ting.

– Swansea-kampen var vanskelig fordi vi ikke bør slippe inn slike mål. Mot Southampton var det ganske likt, men jeg tror de spilte med en annerledes stil mot oss. De har en spesiell «Liverpool-stil». De hadde kontringer, Loris (Karius) hadde to eller tre veldig gode redninger. Det handler ikke om å forsvare seg; det handler om reaksjonen og å holde nervene i sjakk.

– Jeg vet at jeg er den artige tyskeren som snakker om vinden, men vinden var faktisk er problem (under kampen). Ballen stoppet noen ganger midt i lufta. Det var ikke enkelt. Jeg klarer meg fint med denne situasjonen. Vi bygger fortsatt her. Det er ikke et stort problem. Jeg ser alltid på utviklingen. Jeg snakker om feilene også. Jeg har det mer enn okay, og ser frem til neste mulighet i morgen. Det blir bra.

Om selvtilliten

– Hvordan kan selvtilliten være den samme etter alle disse kampene? Selvfølgelig har det endret seg. Vi har alle slitt litt.

– Hvis vi vinner på lørdag og på tirsdag, så vil ingen gå rundt og tenke på at vi tapte semifinalen i ligacupen.

Om Wolves-manager Lambert

Paul Lambert spilte for Borussia Dortmund som aktiv, og er nå manager i Wolverhampton.

– Jeg kjenner ham, en veldig hyggelig mann. Han er en Dortmund-legende. Han kom for å se oss trene (i Tyskland), og vi gjennomførte trenerlisensene sammen.

– Selv om han er veldig hyggelig, vil jeg gjerne sende ham tomhendt hjem igjen.

Om skader

– Vi har noen få smeller etter (Southampton-)kampen. Vi kommer ikke til å gjøre ti endringer eller noe, men vi er nødt til å foreta noen. Lallana fikk et kutt og måtte sys. Jeg er ikke sikker om om de stingene er bra nok.

– Vi må også se hvordan det ligger an med (Nathaniel) Clyne. Det ville vært strålende for oss om han kan spille. Vi hvilte ham i forrige gang. Forhåpentlig kan han ta del i kampen i morgen, men vi får vente og se.

– Det er ingenting nytt om Marko Grujic, ikke noe om (Danny) Ings. Vi skal ha en ganske god stall tilgjengelig.

Om Wolves

– Wolves har et ganske direkte lag. De spiller med target-spillere, presser høyt og kontrer.

– Vår stil tvinger motstanderlaget ned i en dyp posisjon. Igjen: mye arbeid for oss, og ikke mye plass. Men det er vi vant til. Vi skal spille på Anfield. Jeg tror vi kommer til å være dominerende, og vi er nødt til å finne rommene.

Om Karius' fremgang

Klopp sa enkelt «ja» på spørsmål om han er fornøyd med hvordan Loris Karius har respondert etter å ha blitt satt ut.

– Jeg forstår det: vi snakker bare om problemene våre her. For noen uker siden snakket vi om målvaktene. Mange folk trodde vi ikke har fornøyde med keeperne våre. Jeg tror keepersituasjonen er vårt minste problem.

Om Markovic

Lazar Markovic ble nylig lånt ut til Hull etter å ha returnert fra Portugal.

– Han er fortsatt under kontrakt her. Hvorfor skulle jeg sagt at han ikke har noen muligheter? Han er fortsatt en ung gutt som har litt med skader.

– Når han spiller bra mot oss, så kan jeg si at han ikke har noen fremtid i Liverpool.Men hvis han spiller bra mot andre lag, så har han en sjanse, sier Klopp spøkefullt.

Manageren blir overrasket når han får høre at utlånte spillere ikke kan spille mot klubben de er utlånt fra, slik som man kan i Tyskland.

– Ja, da har han en fremtid! legger Klopp til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]